Σε δώδεκα συλλήψεις για διάφορα αδικήματα προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο στοχευμένων προληπτικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ σε ολόκληρη την Κύπρο.
Οι επιχειρήσεις περιλάμβαναν οργανωμένες περιπολίες σε καίρια σημεία αστικών περιοχών, με στόχο την πρόληψη σοβαρών εγκληματικών ενεργειών και τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης. Οι συλλήψεις αφορούσαν, μεταξύ άλλων, αδικήματα επίθεσης, μαχαιροφορίας και οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ανακόπηκαν για έλεγχο 815 οχήματα και ελέγχθηκαν 1.052 πρόσωπα. Παράλληλα, διενεργήθηκαν 57 έλεγχοι υποστατικών, από τους οποίους προέκυψαν 13 καταγγελίες.
Στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων έγιναν 362 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας, ενώ προέκυψαν και 12 διερευνώμενες υποθέσεις. Κατά τις αστυνομικές εξετάσεις κατακρατήθηκαν δέκα οχήματα.
Από τις καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις, οι 128 αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Έγιναν επίσης 23 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και μία υπόθεση για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών.
Για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ελέγχθηκαν 307 οδηγοί, ενώ για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών πραγματοποιήθηκαν έξι έλεγχοι οδηγών.
Οι επιχειρήσεις αστυνόμευσης για πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος συνεχίζονται καθημερινά, με ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, στοχευμένους ελέγχους και άμεση επιχειρησιακή δράση.






