Κάστανα: Η εποχή τους

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Πώς να καθαρίσεις τα κάστανα εύκολα και γρήγορα

 

Είναι η εποχή τους! Μικροί και μεγάλοι ξετρελαίνονται με τα πεντανόστιμα κάστανα.

Όμως, προκειμένου να τα απολαύσουμε, είτε βραστά είτε ψητά στο φούρνο ή στο τζάκι, πρέπει πρώτα να καθαρίσουμε τη φλούδα τους.

Πρόκειται, ωστόσο, για μια διαδικασία που προκαλεί πονοκέφαλο, αφού ο λαχταριστός καρπός είναι κάπως δύσκολο να αποκαλυφθεί.

Πώς να καθαρίσεις τα κάστανα εύκολα και γρήγορα

Πώς να καθαρίσεις τα κάστανα εύκολα και γρήγορα

Είναι η εποχή τους! Μικροί και μεγάλοι ξετρελαίνονται με τα πεντανόστιμα κάστανα.

Όμως, προκειμένου να τα απολαύσουμε, είτε βραστά είτε ψητά στο φούρνο ή στο τζάκι, πρέπει πρώτα να καθαρίσουμε τη φλούδα τους.

Πρόκειται, ωστόσο, για μια διαδικασία που προκαλεί πονοκέφαλο, αφού ο λαχταριστός καρπός είναι κάπως δύσκολο να αποκαλυφθεί.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια μικρά «μυστικά» για πιο εύκολο ξεφλούδισμα και προκειμένου να κάνετε το καθάρισμά τους παιχνιδάκι.

Εάν θέλουμε να κάνουμε τα κάστανα βραστά, τότε με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε δύο κάθετες χαρακιές σε κάθε κάστανο, κατά προτίμηση στην πλευρά του που είναι πιο κοίλη. Στη συνέχεια, βάζουμε τα κάστανα σε κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει καλά και τα βάζουμε στη φωτιά.

Μόλις  το νερό αρχίσει να κοχλάζει, χρειάζονται περίπου 20 λεπτά βρασίματος για να μαλακώσουν. Έπειτα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά.

Επειδή καθαρίζονται πιο δύσκολα όταν κρυώσουν, το «μυστικό» είναι να καθαρίσετε τα βραστά κάστανα όσο ακόμα είναι ζεστά, προκειμένου να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Εάν πάλι θέλουμε να κάνουμε τα κάστανα ψητά, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε και πάλι δύο κάθετες χαρακιές σε κάθε κάστανο, κατά προτίμηση στην πλευρά του που είναι πιο κοίλη.

Έπειτα, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς C ή στο τζάκι πάνω σε ειδική σχάρα.

Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στο τηγάνι πάνω σε χοντρό αλάτι ή απευθείας πάνω στο μάτι της κουζίνας.

Ίσως θα ήταν προτιμότερο, πριν δοκιμάσετε να τα ψήσετε, να τα βράσετε για 5 λεπτά, ώστε να κρατήσουν περισσότερη υγρασία και να μη στεγνώσουν.

Όποιον τρόπο ψησίματος και αν διαλέξετε, στη συνέχεια βάλτε τα κάστανα είτε σε ένα χάρτινο σακουλάκι, είτε τυλίξτε τα με μια πετσέτα και αφήστε τα για λίγα λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα φουσκώσουν και θα ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.

Τέλος, υπάρχει η επιλογή να βάλετε τα κάστανα στον φούρνο μικροκυμάτων, αλλά προτείνουμε να διαλέξετε τις πιο παραδοσιακές μεθόδους.

Τα μαγειρεμένα και αποφλοιωμένα κάστανα συντηρούνται και αποθηκεύονται τέλεια στον καταψύκτη για αρκετούς μήνες έως και ένα χρόνο, όμως είμαστε σίγουροι πως θα τα φάτε όλα ζεστά και λαχταριστά.

Πηγή: msn.com

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play