ΠΑΣΟΚ: Μεγαλώνει η λίστα των υποψηφίων για την ηγεσία – Διαμαντοπούλου και Γιαννακοπούλου το σκέφτονται

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

έχρι στιγμής υπενθυμίζεται υποψήφιοι είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας αλλά και η Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο των υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ, καθώς πληροφορίες θέλουν και την πρώην υπουργό και Επίτροπο της Ελλάδας στην ΕΕ Άννα Διαμαντοπούλου αλλά και την Νάντια Γιαννακοπούλου, να σκέφτονται σοβαρά να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους. Μέχρι στιγμής υπενθυμίζεται υποψήφιοι είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας αλλά και η Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Πιέσεις στην Άννα Διαμαντοπούλου

Τις τελευταίες ώρες διακινείται πως και η Άννα Διαμαντοπούλου σκέφτεται πολύ σοβαρά να βάλει υποψηφιότητά για την ηγεσία του κόμματος, μετά από πιέσεις που δέχεται από κομματικά στελέχη από όλη τη χώρα, που ήδη συλλέγουν υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς της, καθώς θεωρούν ότι διαθέτει το κατάλληλο προφίλ, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωθυπουργία της χώρα

Η Νάντια Γιαννακοπούλου επίσης το σκέφτεται σοβαρά

«Θα ανακοινώσω άμεσα την απόφασή μου- είμαι παρούσα στην πρώτη γραμμή", δήλωσε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα η Νάντια Γιαννακοπούλου, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι είναι κοντά στο να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της.

Η κ. Γιαννακοπούλου που έχει έρθει σε ρήξη με τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη δυστοκία του σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις- όπως για παράδειγμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια- επιδιώκει και εκείνη να εκφράσει τους κεντρώους ψηφοφόρους. Στο συν της το νεαρό της ηλικίας της και το γεγονός ότι είναι γυναίκα.

Όπως αποκάλυψε η στήλη Big Mouth του Powergame, ο κύβος ερρίφθη από την Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία  μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος της, η πολιτικοποίηση της εκλογικής μάχης, μετατοπίζοντας τη συζήτηση και το βάρος της αναμέτρησης σε πιο κεντρώα… περιοχή. Παράλληλα, όπως μου είπαν ετοιμάζει την πολιτική της πλατφόρμα, όπου θα προβάλλει το όραμα ενός φιλελεύθερου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που προτείνει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης με μεταρρυθμιστική ατζέντα και στόχο τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Μία σύγχρονη πατριωτική, ρεαλιστική ατζέντα που θα απαντήσει θετικά στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όπως λέει η ίδια.

 

Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται επανεκκίνηση

Νωρίτερα σήμερα, είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά της και η Μιλένα Αποστολάκη, στέλεχος με πείρα και πολλά χιλιόμετρα δράσης στο βιογραφικό της.

«Το μοντέλο διακυβέρνησης και η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας πρέπει και μπορούν να ηττηθούν», σημειώνει η κυρία Αποστολάκη, που σε όλες τις συνεντεύξεις της δεν παραλείπει να ρίξει και ένα καρφί για τον Χάρη Δούκα. Επισημαίνοντας διαρκώς ότι το κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι στη Βουλή, θυμίζει έτσι το πρόβλημα της υποψηφιότητας Χάρη Δούκα. Δεν είναι βουλευτής, άρα δεν μπορεί να εκπροσωπεί το κόμμα στο Κοινοβούλιο, κατά την ίδια.

 

Πηγή: thetoc.gr parapolitika.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα