Ο Αρχηγός Αστυνομίας προωθεί τη συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο Αρχηγός Αστυνομίας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές με τους συναδέλφους του Αρχηγούς

Τη συστηματική συνεργασία της Αστυνομίας Κύπρου με τους Οργανισμούς Επιβολής του Νόμου του Ηνωμένου Βασιλείου σε ευρύ φάσμα καίριων θεμάτων της σύγχρονης αστυνόμευσης προωθεί ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο κ. Χρυσοστόμου πραγματοποίησε για το σκοπό αυτό σειρά διμερών επαφών στο Ηνωμένο Βασίλειο, παράλληλα με τη συμμετοχή του ως επίτιμου προσκεκλημένου στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου των Αρχηγών Αστυνομίας της Αγγλίας και Ουαλίας - NPCC (National Police Chiefs Council) στις 12 και 13 Ιουλίου.
 
Ο Αρχηγός Αστυνομίας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές με τους συναδέλφους του Αρχηγούς από τους 43 Αστυνομικούς Οργανισμούς του NPCC για ζητήματα στρατηγικής και διαχείρισης επιχειρησιακών προκλήσεων. Σε αυτά περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, η αντιμετώπιση των ασύμμετρων και άλλων νέων μορφών απειλών όπως η τρομοκρατία και το έγκλημα στο διαδίκτυο. Συζητήθηκαν επίσης καίρια ζητήματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση των αστυνομικών οργανισμών για να ανταποκριθούν στο νέο περιβάλλον όπως η ηγεσία, η εκπαίδευση, η χρήση της τεχνολογίας και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των αστυνομικών, καθώς και η αξιοκρατία, η επιβράβευση των ικανών στελεχών και η ευημερία του ανθρώπινου δυναμικού.
 
Ο κ. Χρυσοστόμου είχε παράλληλα ιδιαίτερες συναντήσεις και αντάλλαξε απόψεις με την πρόεδρο του NPCC, Αρχηγό Αστυνομίας Sarah Thorton για θέματα αστυνομικής μεταρρύθμισης και άλλους Αρχηγούς που έχουν τομείς ευθύνης σε εθνικό επίπεδο του Ηνωμένου Βασιλείου και ειδικότερα την καταπολέμηση της αστυνομικής διαφθοράς, την εκπαίδευση και διαχείριση αστυνομικού προσωπικού και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
 
Στο πλαίσιο της αποστολής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε επίσης έμφαση στα ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση του προσωπικού. Ειδικότερα, πραγματοποίησε συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τον Επικεφαλής του College of Policing, Αρχηγό Αστυνομίας Alex Marshal και πραγματοποίησε επί τόπου επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Kent Police College που είναι ένα από τα πιο προηγμένα κέντρα αστυνομικής εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Ο κ. Χρυσοστόμου έτυχε επίσης αναλυτικών παρουσιάσεων για τη δομή, οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας του Kent Police College και έδωσε έμφαση στην ενημέρωσή του γύρω από τα προγράμματα εκπαίδευσης και εξειδίκευσης που προσφέρει στον τομέα της αστυνόμευσης. Το Kent Police College αξιοποιείται τόσο από αστυνομικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και άλλων χωρών, για προγράμματα εκπαίδευσης των στελεχών τους, καινοτόμες εφαρμογές μάθησης, πρακτική εκπαίδευση, προσομοιώσεις κ.ο.κ.
 
Ο Αρχηγός Αστυνομίας επισκέφθηκε τέλος το East Midlands Special Operations Unit  (EMSOU), μια ειδική μονάδα που αποτελείται από πέντε  Αστυνομικούς Οργανισμούς και με ευθύνη στα ζητήματα πάταξης της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, του εγκλήματος διαδικτύου και της παιδικής πορνογραφίας. Ο κ. Χρυσοστόμου ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του EMSOU και της εξειδικευμένης στελέχωσης με εμπειρογνώμονες.
 
Όπως σημειώνεται, η επιτυχής έκβαση της επίσκεψης, οφείλεται και στη συνδρομή του Αρχηγού Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, Chris Eyre, ο οποίος συνέδραμε στην όλη προσπάθεια, μέσα στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων.
 
«Ο Αρχηγός Αστυνομίας εντάσσει την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον στρατηγικό σχεδιασμό των αμέσως επόμενων ετών για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας με Οργανισμούς Αστυνόμευσης που αποτελούν πρότυπο. Στόχος είναι η προώθηση προγραμμάτων εκπαίδευσης, ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης και υποστήριξης για την εφαρμογή του σχεδίου μεταρρύθμισης και αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας Κύπρου, έτσι ώστε να καταστεί ένας, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, αποτελεσματικός οργανισμός ο οποίος να μπορεί να ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις σύγχρονες και συνεχώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας» προστίθεται.
 
«Για τον σκοπό αυτό θα αναληφθούν τους προσεχείς μήνες συντονισμένες ενέργειες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συνεργασία με το NPCC του Ηνωμένου Βασιλείου και τις υπό αναφορά Υπηρεσίες και Οργανισμούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα