Στο Αζερμπαϊτζάν κατόπιν πρόσκλησης του Αζέρου Προέδρου Ιλχάμ Αλίγιεφ για να συμμετάσχει στη 12η Σύνοδο Κορυφής αρχηγών κρατών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ) μετέβη ο Ερσίν Τατάρ, τον οποίο στο αεροδρόμιο στο Μπακού υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ελνούρ Μαμμάντοφ.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η σύνοδος κορυφής θα γίνει στη Γαμπάλα σήμερα και αύριο, όπου ο κ. Τατάρ θα μεταβεί μέσω Μπακού. Μαζί με τον κ. Τατάρ βρίσκονται ο «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, η «πρόεδρος» της «κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας» ψευδοκράτους – Αζερμπαϊτζάν Ρεσμιγιέ Καναλτάι, ο Χουσεΐν Ισικσάλ, σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη και ο ειδικός σύμβουλος Γκιόχαν Γκιουλέρ.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι το ψευδοκράτος προωθεί καθημερινά τις σχέσεις της με την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν. «Η έννοια του 'ένα έθνος, τρία κράτη' γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη».
Πηγή: ΚΥΠΕ