Βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση θερμοκρασίας – Σκόνη στην ατμόσφαιρα μέχρι την Κυριακή

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Χαμηλό βαρομετρικό από την Αίγυπτο φέρνει σκόνη και κακοκαιρία στην Κύπρο

Χαμηλή πίεση με κέντρο την Αίγυπτο κινείται βόρεια και αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο από αύριο, φέρνοντας αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Παράλληλα, μέχρι και την Κυριακή θα αιωρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα, κατά διαστήματα σε αυξημένες συγκεντρώσεις, ενώ το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και ο καιρός θα καταστεί πιο άστατος σε ολόκληρο το νησί.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Χαμηλή πίεση με κέντρο στην Αίγυπτο κινείται βόρεια και θα επηρεάζει το νησί από αύριο. Στην ατμόσφαιρα μέχρι την Κυριακή θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες.

Σήμερα, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αργότερα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα νότια και στα δυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Το νησί θα επηρεάζεται από ισχυρό βορειοανατολικό ρεύμα αέρα. Την Κυριακή, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες. Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει άνοδο και μη αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα