Σε δίκη στο Κακουργιοδικείο οι δεκατρείς για τα έκτροπα της Λεμεσού

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Header Image

Οι 11 από τους 13 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο κατάδικος που εξέτιε την ποινή του υπό το καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης, οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές, μέχρι την έναρξη της διαδικασίας.

 

Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 25 Οκτωβρίου, παραπέμφθηκαν οι 13 συλληφθέντες, σε σχέση με τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής, κατά την διάρκεια πορείας για το μεταναστευτικό, στη Λεμεσό.

Αρχικά οι 13 συλληφθέντες, ηλικίας από 16 μέχρι 50 ετών, θα κατηγορούνταν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, ωστόσο μετά από οδηγίες που δόθηκαν από την Νομική Υπηρεσία, παραπέμφθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, για αδικήματα που, μεταξύ άλλων, αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, οχλαγωγία, ρατσισμό και ξενοφοβία και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς.

Οι 11 από τους 13 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο κατάδικος που εξέτιε την ποινή του υπό το καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης, οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές, μέχρι την έναρξη της διαδικασίας.

Για τον 50χρονο φερόμενο συντονιστή και διοργανωτή της εκδήλωσης, ο οποίος είχε συλληφθεί δυνάμει δικαστικού εντάλματος, η Αστυνομία ζήτησε όπως παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης. Λόγω ένστασης του δικηγόρου υπεράσπισης και του προχωρημένου της ώρας, το δικαστήριο επεφύλαξε για αύριο την απόφαση του, ενώ μέχρι τότε ο 50χρονος οδηγήθηκε πίσω στα κρατητήρια.

Πριν την εμφάνιση των 13 προσώπων στο δικαστήριο, φιλικά τους πρόσωπα ανήρτησαν πλακάτ έξω από την είσοδο του δικαστηρίου, τα οποία ανέγραφαν συνθήματα, όπως «Τιμωρήστε αυτούς που τους φέρνουν, όχι αυτούς που τους διώχνουν. Μπράβο παλικάρια» και «Για την πατρίδα αξίζει κανείς να πεθαίνει και μην ακούς τι λένε οι δειλοί και οι ξεπουλημένοι».

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η Νομική Υπηρεσία, σε ανάρτηση της στην πλατφόρμα X, στο πλαίσιο διερεύνησης της χθεσινής καταγγελίας του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Λεμεσού, περί πιθανών αδικημάτων από ρατσιστική συμπεριφορά, αυτός κατηγορήθηκε γραπτώς και θα κλητευθεί ενώπιον δικαστηρίου. Υπενθυμίζεται ότι το ΕΛΑΜ προχώρησε σε άμεση διαγραφή του, ενώ ο ίδιος υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play