Πάφος: Ολοκληρωτική η καταστροφή σε φυτείες πατατών λόγω παγετού, λένε οι παραγωγοί - Ζητούν στήριξη

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
«Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση και επιθυμούν την στήριξη του κράτους ώστε να δει τις ζημιές» λέει ο εκπρόσωπός τους, Μιχάλης Ιγνατίου.

Καταστροφή προκλήθηκε σε φυτείες πατατών λόγω του παγετού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των πατατοπαραγωγών της Πάφου, Μιχάλη Ιγνατίου. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Ιγνατίου ανέφερε πως στην ευρύτερη περιοχή της Τίμης και των Μαντριών η καταστροφή είναι ολοκληρωτική από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τα τελευταία 24ωρα. 

«Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση και επιθυμούν την στήριξη του κράτους ώστε να δει τις ζημιές, για να δουν πώς προχωρούν», συμπλήρωσε. Η παραγωγή του Μάρτη, Απρίλη και Μάη «έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά» είπε.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως οι φυτείες πατατών προορίζονται είτε για εξαγωγές αλλά και για  την κυπριακή αγορά. Όπως παρατήρησε «δεν θα υπάρχουν παραγωγές για τις εξαγωγές και ούτε για τον πιστοποιημένο πατατόσπορο για εξαγωγή» ενώ κάλεσε τους αρμόδιους να εγκύψουν στα προβλήματα και να δούνε πώς προχωρούν.  

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ιγνατίου ανέφερε πως οι πατατοπαραγωγοί είναι εξασφαλισμένοι «εν μέρει».

Είπε επίσης ότι οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι πολύ χαμηλές και η πατάτα, που είναι ευάλωτο φυτό, δεν αντέχει και για αυτό προκλήθηκε ζημιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play