Ο Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον τάφο του Φραγκίσκου-«Είχαμε κοινά οράματα και ιδανικά»

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
«Ενώ προετοιμαζόταν να έρθει στην Νίκαια, στην Τουρκία, για να γιορτάσουμε τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο, τον εκάλεσε ο Κύριος εις την Άνω Ιερουσαλήμ.»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσευχήθηκε σήμερα το απόγευμα στον τάφο του μακαριστού πάπα Φραγκίσκου, στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε, στο κέντρο της Ρώμης.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας απόθεσε λευκά άνθη στην μαρμάρινη πλάκα του λιτού μνήματος και προσευχήθηκε υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του εκλιπόντα ποντίφικα. Στη συνέχεια, είχε σύντομη συνομιλία με τον καρδινάλιο, υπεύθυνο της Βασιλικής αφιερωμένης στην Παρθένο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε:

"Σήμερα το πρωί, καθώς βρίσκομαι στην Ρώμη για την ενθρόνιση της Αυτού Αγιότητος του πάπα Λέοντος, πριν αναχωρήσω, θέλησα να επισκεφθώ τον τάφο του πάπα Φραγκίσκου και να καταθέσω άσπρα τριαντάφυλλα. Με τον πάπα Φραγκίσκο είχα καθ' όλη την διάρκεια της παποσύνης του, αυτά τα δώδεκα χρόνια, μια στενή φιλία και συνεργασία για το καλό των Εκκλησιών μας, για το καλό όλου του Χριστιανισμού και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Είχαμε κοινά οράματα και ιδανικά, τα οποία προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε κατά την συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια. Ενώ προετοιμαζόταν να έρθει στην Νίκαια, στην Τουρκία, για να γιορτάσουμε τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο, τον εκάλεσε ο Κύριος εις την Άνω Ιερουσαλήμ. Σήμερα το πρωί, που είχα ιδιαίτερη συνάντηση με τον πάπα Λέοντα, αποφασίσαμε ότι το προσκύνημα αυτό, το οποίο δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει ο πάπας Φραγκίσκος, θα το κάνουμε μαζί, από κοινού με τον διάδοχό του, φέτος. Δεν έχουμε καθορίσει ακριβώς την ημερομηνία αλλά, πάντως, εντός αυτού του έτους διότι φέτος γιορτάζεται η συμπλήρωση δεκαεπτά αιώνων από την σύγκληση της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου. Εύχομαι και προσεύχομαι όλα να πάνε καλά για την δόξα του Κυρίου και για το καλό της Εκκλησίας και όλης της ανθρωπότητας".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play