Σύλληψη 15 προσώπων στην Ολλανδία ως υπόπτων προπαγάνδας για το Ισλαμικό Κράτος στο ΤικΤοκ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Δεκαπέντε άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ολλανδία σήμερα με την υποψία ότι διέδιδαν προπαγάνδα για το Ισλαμικό Κράτος μέσω του TikTok και προσπαθούσαν να πείσουν άλλους να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσαν Ολλανδοί εισαγγελείς.

Οι συλλήψεις πυροδοτήθηκαν από λογαριασμό του TikTok που διέδιδε προπαγάνδα για το Ισλαμικό Κράτος με ολλανδικούς υπότιτλους, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Οι αναρτήσεις στο TikTok, κάποιες με περισσότερες από 100.000 θεάσεις, ενθάρρυναν τον κόσμο να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και εξυμνούσαν τι σημαίνει να γίνεται κάποιος μάρτυρας για τη βίαιη ισλαμική οργάνωση, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Οι 13 από τους υπόπτους είναι Σύροι και 4 έχουν ολλανδική υπηκοότητα, δήλωσαν οι εισαγγελείς, το οποίο υποδηλώνει ότι κάποιοι έχουν διπλή υπηκοότητα. Τέσσερις είναι ανήλικοι.

Οι ύποπτοι, ηλικίας 16 έως 53 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση σε εφόδους σε όλη την Ολλανδία ύστερα από τη σύλληψη τον περασμένο μήνα ενός ανθρώπου που σύμφωνα με τους εισαγγελείς είναι ο βασικός ύποπτος.

Το TikTok ανήκει στην κινεζική Bytedance.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα