#Showmethemoney: Οι δασμοί Τραμπ και η νέα εποχή για την Παγκόσμια Οικονομία

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Oι δασμοί δεν θέτουν μόνο περιορισμούς στο εμπόριο, αλλά είναι και ένας τρόπος επιβολής πολιτικών σε θέματα που δεν έχουν σχέση με το εμπόριο τονίζει στην εκπομπή "Show me the money" του Πολίτη 107,6&97,6 o καθηγητής Οικονομικών και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου Σωφρόνης Κληρίδης

Η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μια περίοδο γεωπολιτικών εντάσεων, οι οποίες επηρεάζουν το εμπόριο και την οικονομική δραστηριότητα, τόνισε στην εκπομπή "Show me the money" του Πολίτη 107,6&97,6 o καθηγητής Οικονομικών και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου Σωφρόνης Κληρίδης, σχολιάζοντας την την επίδραση των δασμών που έχει επιβάλλει ο Πρόεδρος Τραμπ σε Μεξικό, Κανάδα και Κίνα. Ο κ. Τραμπ δεν απέκλεισε την επιβολή δασμών και στην Ευρώπη.

Ο καθηγητής Κληρίδης σημειώνει ότι η παγκοσμιοποίηση έχει φέρει πολλά θετικά αποτελέσματα, όπως την αύξηση του εμπορίου και την μείωση της φτώχειας σε χώρες όπως την Κίνα. Ωστόσο, ο Πρόεδρος Τραμπ έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή με την επιβολή δασμών σε χώρες όπως το Μεξικό, ο Καναδάς και η Κίνα. Ο καθηγητής Κληρίδης σημειώνει ότι οι δασμοί δεν θέτουν μόνο περιορισμούς στο εμπόριο, αλλά είναι και ένας τρόπος επιβολής πολιτικών σε θέματα που δεν έχουν σχέση με το εμπόριο.

Ο καθηγητής Κληρίδης αναφέρει επίσης ότι η Κίνα είναι μια χώρα που θέλει ελεύθερο εμπόριο και λιγότερους δασμούς, ενώ η Αμερική, που ήταν πάντα η πρωταγωνίστρια της παγκοσμιοποίησης, τώρα θέλει λιγότερο εμπόριο και περισσότερους δασμούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια νέα κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία, όπου οι φιλελεύθερες δημοκρατίες δεν είναι πλέον οι πρωταγωνιστές του ελεύθερου εμπορίου.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play