Ο Φορέας Ελέγχου Διαφήμισης εντάσσεται στο Priority Flagger Program της Google

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο ΦΕΔ και το ΣΕΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους με Φορείς Αυτορρύθμισης Διαφήμισης σε διεθνές επίπεδο

Ο Φορέας Ελέγχου Διαφήμισης (ΦΕΔ) και το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ), ο αρμόδιος φορέας αυτορρύθμισης της διαφημιστικής επικοινωνίας στην Ελλάδα, εντάσσονται στο Priority Flagger Program της Google για την καταπολέμηση παραπλανητικών διαφημίσεων.

Αναγνωρίζοντας την τεχνογνωσία και την αποτελεσματικότητα των δύο φορέων στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση παραπλανητικών ή/και προσβλητικών διαφημίσεων στο διαδίκτυο, η Google προσκάλεσε τους δύο οργανισμούς να συμμετέχουν στο Google Priority Flagger Program (PFP), όπου φορείς και οργανισμοί αποκτούν πρόσβαση σε ειδικά, μη προσβάσιμα από το κοινό, κανάλια επικοινωνίας με τη Google, προκειμένου να ελέγχονται κατά προτεραιότητα διαφημίσεις που πιθανώς να εξαπατήσουν ή να παραπλανήσουν τους καταναλωτές παραβιάζοντας τις πολιτικές και τα πρότυπα διαφήμισης της Google.

Η συμμετοχή στο PFP γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης από την Google και αφορά διαφημίσεις στα περισσότερα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των Google Search, YouTube, Gmail, Google Maps, Google Play και Ads Exchange & DV360.

Ο ΦΕΔ και το ΣΕΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους με Φορείς Αυτορρύθμισης Διαφήμισης σε διεθνές επίπεδο, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Τουρκία, η Γερμανία και η Ιταλία, που επίσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευση του ΣΕΕ και του ΦΕΔ στην προώθηση μιας υπεύθυνης και διαφανούς επικοινωνίας, συμβάλλοντας στην προστασία των καταναλωτών και στη διατήρηση της εμπιστοσύνης στις διαφημιστικές πρακτικές στο ψηφιακό περιβάλλον.

Σχετικά με τον ΦΕΔ:
Ο Φορέας Ελέγχου Διαφήμισης είναι ιδιωτική, μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Κύπρο και με κύριο αντικείμενο τον έλεγχο των διαφημίσεων που προβάλλονται στην Κύπρο ώστε να διασφαλίζεται ότι αυτές είναι νόμιμες, ευπρεπείς και έντιμες, ότι δημιουργούνται με πνεύμα κοινωνικής ευθύνης και λένε την αλήθεια. Ο ΦΕΔ λειτουργεί από το 2012, έχει εξετάσει πάνω από 200 παράπονα και στην ιστοσελίδα του υπάρχουν δημοσιευμένες περισσότερες από 100 αποφάσεις. Είναι μέλος της European Advertising Standards Alliance (EASA) από το 2013. Αντίστοιχοι φορείς λειτουργούν σήμερα σε 21 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play