Έχει ενδιαφέρον και η άλλη εκδοχή για την περιβόητη αίθουσα δεξιώσεων

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button
Header Image

Έστω και αργά αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του ο ιδιοκτήτης της περιβόητης αίθουσας δεξιώσεων στα Λύμπια, Αναστάσιος Αναστασίου, για την οποία κατηγορείται ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ότι φρόντισε να αδειοδοτηθεί, εξοφλώντας έτσι προεκλογικά γραμμάτια.

Ο ιδιοκτήτης της αίθουσας δεξιώσεων παρουσίασε στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» και στη συνάδελφο Κάτια Σάββα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε κατά την προεκλογική περίοδο με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη και τον κατήγγειλε ότι επιχειρούσε να τον μεταπείσει για να μην στηρίξει την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη. Να θυμίζουμε ότι την καταγγελία στην Ελεγκτική Υπηρεσία για τη συγκεκριμένη αίθουσα δεξιώσεων υπέβαλε ο κ. Χριστοφίδης.

Συνεχίζοντας, ο ιδιοκτήτης της αίθουσας δεξιώσεων ανέφερε τα εξής: «Τον πήρα τηλέφωνο (σ.σ. τον Χρίστο Χριστοφίδη) γιατί μου δημιουργούσε πρόβλημα στο χωριό μέσω του κόμματος και έχω και μάρτυρες. Δεν ήξερα ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο, να καταγγείλει αυτά τα πράγματα. Μου είπε: «Ο τροχός γυρίζει και θα σε κανονίσω». Φάνηκε προς το τέλος του 2023 ότι αυτός έκανε την καταγγελία, εγώ τα ήξερα. Ο κ. Χριστοφίδης ήταν ο πρώτος που επισκέφτηκε την αίθουσα για να μας βοηθήσει δήθεν γιατί μας καταδίωκαν με τις άδειες. Ο πρώτος που ήρθε στο κέντρο ήταν αυτός».

 Αναφορικά με την περιβόητη δεξίωση που καταγγέλλεται ότι παρέθεσε στον τότε υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Αναστάσιος Αναστασίου διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μια σύναξη υποστηρικτών που έγινε στη μικρή καφετέρια της επιχείρησης και όχι για δεξίωση. «Όλοι οι φίλοι που προσπαθούσαμε για την εκλογή του (σ.σ. Νίκου Χριστοδουλίδη) έφεραν από ένα γλύκισμα, κάποιους χυμούς, νερό και εγώ έβαλα τον χώρο. Δεν ήταν catering. Εγώ έβαλα τον χώρο και οι άλλοι φίλοι έβαλαν τα εδέσματα. Θα τον χρέωνα επειδή ήρθαν δέκα φίλοι μου; Θα μπορούσα να το κάνω και στο σπίτι μου. Έχουμε τόσα σοβαρά θέματα και ο βουλευτής αυτό βρήκε;».

Ο ιδιοκτήτης της αίθουσας δεξιώσεων διέψευσε κατηγορηματικά ότι έλαβε τις άδειες μετά από παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη: «Εάν βρεθεί έστω και ένας που να πει ότι με πήρε ο Πρόεδρος για να βγάλω τις άδειες, εγώ θα κλείσω την αίθουσα. Οι άδειες εκδόθηκαν νόμιμα και χρειάστηκαν πεντέμισι χρόνια», είπε. Καταλήγοντας με τα εξής: «Εάν ο Πρόεδρος με βοήθα, ο κ. Χριστοφίδης θα έπρεπε να χαρεί, διότι εγώ τον βοήθησα. Του έδωσα 2.000 ψήφους και αυτός με πούλησε. Θέλω να ξέρω εάν είναι εις γνώσιν του ΑΚΕΛ και ζητούμε να τοποθετηθεί. Εάν ανεξέλεγκτα πάει και κάνει ένας βουλευτής ό,τι θέλει, θέλουμε να το ξέρουμε».

Σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, έκανε λόγο για «κουτσομπολιά» και υποστήριξε ότι η υπόθεση αποτελεί «σκάνδαλο» με έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Ερωτηθείς εάν ο ίδιος επισκέφτηκε την αίθουσα δεξιώσεων απάντησε θετικά και εξήγησε ότι αυτό έγινε όταν άρχιζαν οι εργασίες της και όχι για να βοηθήσει στην έκδοση των αδειών. «Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί δέχτηκαν επίσκεψη για να βοηθήσουν για αυτές τις άδειες και όλοι απάντησαν ότι, με βάση τη θέση του Υπουργείου Εσωτερικών, αυτό το πράγμα δεν γίνεται». Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κατήγγειλε, τέλος, ότι οι ίδιοι διαφήμιζαν ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία, Νίκος Χριστοδουλίδης, τους ζήτησε τη στήριξή τους και ότι δεσμεύτηκε να τους βοηθήσει με τις άδειες.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτουν, εύλογα, τα εξής ερωτήματα:

  1. Εάν εκδόθηκαν παράνομα οι άδειες λειτουργίας της συγκεκριμένης αίθουσας δεξιώσεων, τότε, γιατί εξακολουθεί να λειτουργεί; Γιατί δεν εξασφαλίστηκε διάταγμα δικαστηρίου για την κατεδάφισή της;
  2. Εάν επιδείχθηκε εύνοια για την έκδοση των συγκεκριμένων αδειών, τότε, γιατί δεν διατάχθηκε ποινική έρευνα εναντίον όσων μεσολάβησαν; Γιατί δεν ανακρίθηκαν οι υπάλληλοι και οι προϊστάμενοι που έλαβαν τις αποφάσεις στην Πολεοδομία; 
  3. Έγινε τόσος θόρυβος γύρω από την υπόθεση αλλά είμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Τίποτα δεν έγινε. Γιατί άραγε; 

michalis.h@politis.com.cy

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.