Στο πλαίσιο της πάγιας δημοσιογραφικής αποστολής του ερεύνησε και δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Πολίτης» την υπόθεση της ύποπτης καταβολής του ποσού του 1 εκατ. ευρώ από τη Focus στην εταιρεία της θυγατέρας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου, A.C. Christodoulou Consultants.
Τα πιο πάνω ανέφερε χθες, κατά τη συνεχιζόμενη δικαστική διαδικασία, ο αρχισυντάκτης του «Π» Σωτήρης Παρούτης, ο οποίος ερεύνησε και αποκάλυψε τη συγκεκριμένη υπόθεση τον Ιούνιο του 2013. Ο Σ. Παρούτης απέρριψε παράλληλα τον ισχυρισμό των συνηγόρων των κατηγορουμένων στη γνωστή ιστορία που επινόησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ότι η εφημερίδα μας δημοσιοποίησε τη συγκεκριμένη υπόθεση εκδικητικά επειδή ο εκδότης Γιάννης Παπαδόπουλος επεδίωξε ανεπιτυχώς επιχειρηματική συνεργασία με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Marfin Laiki. Ο αρχισυντάκτης του «Π» χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο ισχυρισμό ξαναζεσταμένο φαγητό, υπενθυμίζοντας ότι κάτι ανάλογο είχε ισχυριστεί και ο ίδιος ο Βγενόπουλος με γραπτή του ανακοίνωση ενώ ήταν εν ζωή.
Παράλληλα ο κ. Παρούτης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του εκπροσώπου της κατηγορούσας αρχής, Ανδρέα Αριστείδη, επιβεβαίωσε ότι στο περιεχόμενο δημοσιεύματος που ακολούθησε το πρώτο της 21ης Ιουνίου 2013 περιλαμβανόταν αναφορά του Χρ. Χριστοδούλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή του ΡΙΚ1 «Από μέρα σε μέρα» ότι ο ίδιος ουδεμία σχέση είχε με την A.C. Christodoulou Consultants. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είχε απομαγνητοφωνήσει αυτολεξεί τα όσα είχε πει ο κ. Χριστοδούλου στο ΡΙΚ, αναγράφοντας τόσο την ημέρα της συνέντευξης όσο και την ώρα.
Κατά τη χθεσινή δικάσιμο κατέθεσε και η δημοσιογράφος Νάνσια Παλάλα Χαρίδη, για την οποία είχε διαρρεύσει τότε η φήμη ότι υπολειπόμενο δάνειο ύψους 1.790 λιρών που είχε εξασφαλίσει από τη Λαϊκή Τράπεζα το 2005 και για το οποίο κατέβαλλε 60 λίρες μηνιαίως, βρέθηκε να είναι διαγραμμένο. Η ίδια εξήγησε ότι νωρίτερα είχαν προκαλέσει την οργή της δύο επιστολές που έλαβε από την τράπεζα, στις οποίες εκφραζόταν «σοβαρή ανησυχία» για δύο καθυστερημένες δόσεις, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί στα τότε στελέχη της Λαϊκής Νεοκλή Λυσάνδρου και Παναγιώτη Κουννή.
Σε κατοπινότερο στάδιο και χωρίς η ίδια να το ζητήσει, όπως η μάρτυρας είπε, το δάνειο βρέθηκε να είχε εξοφληθεί με έμβασμα από τη Focus και όταν ρώτησε σχετικά τον κ. Βγενόπουλο, αυτός της απάντησε «πληρώνουμε τα λάθη μας κυρία Χαρίδη». Συνεχίζοντας η μάρτυρας υποστήριξε ότι εξέλαβε την εξόφληση του δανείου ως μια απλή λογιστική πράξη, ενώ περαιτέρω ανέφερε ότι δεν γνώριζε καμιά Focus, ούτε και είχε χρηματιστεί από οποιονδήποτε.
Κατάθεση Σ. Παρούτη για Focus: «Αποστολή μας η έρευνα»

Έδωσε μαρτυρία και η δημοσιογράφος Νάνσια Παλάλα Χαρίδη για διαγραφέν δάνειό της ύψους 1.790 λιρών
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.