Αβάσιμες, χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), τις κατηγορίες του Ευρωβουλευτή του ΕΛΑΜ Γεάδη Γεάδη σε βάρος του δημοσιογράφου Παύλου Ξανθούλη. Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ αναφέρει ότι ο κ. Γεάδη μιλώντας την Πέμπτη στην εκπομπή του Sigma «Μεσημέρι και κάτι», ανάμεσα σε άλλα, κατηγόρησε τον κ. Ξανθούλη για μη αντικειμενική δημοσιογραφία και για προπαγάνδα, η οποία ταυτίζεται με τον ΔΗΣΥ.
«Ο δημοσιογράφος Παύλος Ξανθούλης, για πολλά χρόνια ανταποκριτής στις Βρυξέλλες και μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, ουδέν γεγονός παραποίησε, παρά μόνο αποτύπωσε στο ρεπορτάζ του τα όσα πραγματικά συνέβησαν σε σχέση με την πρωτοβουλία Γεάδη, αναφορικά με την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο. Είναι σύνηθες φαινόμενο να πυροβολείται ο αγγελιαφόρος όταν το μήνυμα που μεταφέρει δεν μας αρέσει», αναφέρεται.
Προστίθεται ότι «οι πολιτευτές δεν είναι τα πλέον αρμόδια πρόσωπα να παραδίδουν μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας», ενώ γίνεται λόγος για «έωλη κατηγορία» περί προπαγάνδας του δημοσιογράφου, ταυτόσημης με τον ΔΗΣΥ, η οποία, σύμφωνα με την ΕΣΚ «καταρρίπτεται μόνο και μόνο από την υπεράσπιση και στήριξη της οποίας έτυχε, στην ίδια εκπομπή, ο Παύλος Ξανθούλης από τον Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργο Γεωργίου».
«Η αντικειμενική δημοσιογραφία υπηρετεί την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Δεν υπηρετεί καμία πολιτική ατζέντα. Κι αυτό είναι κάτι με το οποίο οφείλει να συμβιβαστεί ο κ. Γεάδης Γεάδη», καταλήγει η ΕΣΚ.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ