Επ. Προσφύγων: Ζητά εξηγήσεις για παράνομες παρεμβάσεις σε πολυκατοικίες στη Λάρνακα από το Κτηματολόγιο

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Header Image
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Κέττηρος αναφέρθηκε σε καταγγελίες τριών περιπτώσεων και δήλωσε πως δόθηκε περιθώριο μίας εβδομάδας

Ενημέρωση από το Κτηματολόγιο σε μία εβδομάδα ζήτησαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, η οποία εξέτασε την Τρίτη το καθεστώς τριών πολυκατοικιών στη Λάρνακα, μετά από καταγγελίες που ακούστηκαν για παράνομες παρεμβάσεις που έγιναν σε κάποια διαμερίσματα.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Πρόεδρός της και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι το καθεστώς της δικαιοδοσίας των τριών πολυκατοικιών στη Λάρνακα δεν ήταν ξεκάθαρο.

Όπως εξήγησε, η μία ανήκει στην Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και έχει εγκεκριμένο κονδύλι ύψους €100.000 στον προϋπολογισμό της για επιδιορθώσεις εντός του 2024 και τοποθέτηση ανελκυστήρα €30.000 ευρώ. 

Η δεύτερη πολυκατοικία, σημείωσε ο κ. Κέττηρος, απαλλοτριώθηκε από το κράτος και πλέον ανήκει στο Τμήμα Πολεοδομίας. Σε ό,τι αφορά την τρίτη πολυκατοικία, η οποία δεν έχει απαλλοτριωθεί, έγινε κατάθεση εγγράφων αγοραπωλησίας στο Κτηματολόγιο, ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτά τα έγγραφα δεν εγκρίθηκαν από τον Κηδεμόνα Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι για να ξεκαθαριστεί το καθεστώς της πολυκατοικίας. «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση βρίσκεται στο κενό», είπε, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή έδωσε στους αρμόδιους «περιθώριο μιας εβδομάδας για να μας ενημερώσουν ποια θα είναι τελικά η κατάληξη με την εν λόγω πολυκατοικία».

Ακόμη, αναφερόμενος σε καταγγελίες για ενοίκους κάποιων διαμερισμάτων που έχουν επέμβει παράνομα σε άλλα διαμερίσματα κλείνοντας δωμάτια ή ολόκληρα τα διαμερίσματα, ο κ. Κέττηρος είπε πως «πρέπει να καταλάβουν οι υπηρεσίες ότι δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει».

Είπε, τέλος, ότι «υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη να στεγαστεί και πρέπει αυτό να αποτελεί προτεραιότητα».

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play