Κινητοποίηση κατοίκων στον Στρόβολο: Διαμαρτύρονται για «παραβίαση του δικαιώματος πρόσβασης στις οικίες τους»

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η διαμαρτυρία θα περιλαμβάνει συμβολικό κλείσιμο της εισόδου των οδών, διαμαρτυρόμενοι για τις ακατάλληλες πολεοδομικές παρεμβάσεις και την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών, οι οποίες –όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι– αδυνατούν εδώ και μήνες να δώσουν λύση σε ένα χρόνιο και επιδεινούμενο πρόβλημα.

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας προχωρούν το Σάββατο 5 Ιουλίου 2025, στις 10:00 π.μ., οι κάτοικοι των περιοχών Αγίας Θεοδώρας, Αγίας Θεοδοσίας και της ευρύτερης περιοχής στον Στρόβολο, διαμαρτυρόμενοι για την παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματός τους στην πρόσβαση στις οικίες τους, όπως υποστηρίζουν. 

Η διαμαρτυρία θα περιλαμβάνει συμβολικό κλείσιμο της εισόδου των οδών, διαμαρτυρόμενοι για τις ακατάλληλες πολεοδομικές παρεμβάσεις και την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών, οι οποίες –όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι– αδυνατούν εδώ και μήνες να δώσουν λύση σε ένα χρόνιο και επιδεινούμενο πρόβλημα.

Με δημόσια πρόσκληση καλούν επί τόπου όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, απαιτώντας ουσιαστική ανταπόκριση και άμεσες ενέργειες.

Ακολουθεί αυτούσιο το δελτίο τύπου: 

Οι κάτοικοι της περιοχής Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας και της ευρύτερης περιοχής στον Στρόβολο, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 5 Ιουλίου 2025, η ώρα 10:00 π.μ στην είσοδο των οδών κλείνοντας το πέρασμα που άνοιξαν οι αρμόδιες αρχές δια διέλευση από άλλες αποκλεισμένες περιοχές όπως την οδό Κρίτωνος για μια ώρα, για να καταγγείλουν παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος πρόσβασης στις οικίες τους, τον ελλειμματικό πολεοδομικό σχεδιασμό που επιδείνωσε την καθημερινότητά τους, την παράλειψη ανταπόκρισης των δημόσιων αρχών σε επανειλημμένα αιτήματά τους και την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων να δώσουν λύση που να εξυπηρετεί τους κατοίκους παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από τον Οκτώβριο του 2024.

Προσκαλούμε, για πολλοστή φορά και δημόσια αυτή τη φορά, επιτόπου τους αρμόδιους φορείς:  τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννου, το Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ.Βαφεάδη, τον Δήμαρχο Στροβόλου κ.Σταυρινίδη, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, το Τμήμα Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας καθώς και οποιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο φορέα, να παραστούν στη εκδήλωση και να ακούσουν επιτέλους τους κατοίκους. Στόχος μας είναι να ενημερωθούν επί τόπου για την έκταση του προβλήματος και να δεσμευτούν για την άμεση επίλυσή του.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη για την ανάδειξη του θέματος και την άσκηση πίεσης για την επίλυση ενός ζητήματος που επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play