Τα φωτοβολταϊκά πάρκα δεν έγιναν ποτέ, αλλά οι 112 χιλιάδες «έκαναν φτερά»… Μια απίστευτη υπόθεση απάτης απασχόλησε το προηγούμενο διάστημα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας που έκρινε ένοχο 39χρονο ηλεκτρολόγο, από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος έταξε σ' επιχειρηματία την κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών πάρκων, εξασφαλίζοντας απ' αυτόν το συνολικό ποσό των 112 χιλιάδων ευρώ. Επί της ουσίας, όμως, το μόνο που έπραξε ήταν να περιφράξει τον χώρο όπου προγραμματίζονταν τα πάρκα. Το Κακουργιοδικείο καταδίκασε τον 39χρονο σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, κρίνοντάς τον ένοχο, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε κατηγορίες που αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και πλαστογραφία. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες κατά το 2021. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος, που είναι αδειούχος ηλεκτρολόγος, γνώρισε τον παραπονούμενο επιχειρηματία μέσω κοινών γνωστών. Τότε ήταν που ο καταδικασθείς του εισηγήθηκε τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων σε τεμάχιο στην επαρχία Λάρνακας, το οποίο ανήκε στον επιχειρηματία. Μάλιστα, για να τον πείσει ότι μπορούσε να κατασκευάσει τα φωτοβολταϊκά πάρκα, ο κατηγορούμενος του παρουσίασε, σε μεταγενέστερο στάδιο, πλαστογραφημένη σύμβαση-συμφωνία με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για τη δημιουργία των φωτοβολταϊκών.
Στο διάστημα που ακολούθησε, ο παραπονούμενος κατέβαλε στον ηλεκτρολόγο διάφορα χρηματικά ποσά, δήθεν, για τις διεργασίες που απαιτούνταν προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων. Οι εργασίες, όμως, δεν ξεκίνησαν ποτέ. Η μόνη ουσιαστική εργασία που έγινε από πλευράς ηλεκτρολόγου ήταν η περίφραξη του χώρου. Όταν ο παραπονούμενος άρχισε να υποψιάζεται ότι είχε πέσει θύμα απάτης και ζητούσε εξηγήσεις από τον 39χρονο, ο τελευταίος έβρισκε διάφορες προφάσεις για να δικαιολογήσει την παρατεταμένη καθυστέρηση που παρατηρείτο στην έναρξη των έργων.
Ο παραπονούμενος αποτάθηκε στην ΑΗΚ, όπου τον ανέμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, αφού ενημερώθηκε πως η σύμβαση που του παρουσίασε ο κατηγορούμενος ήταν πλαστή. Ακολούθως κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία. Τα χρήματα που έδωσε ουδέποτε τα πήρε πίσω, καθότι ο κατηγορούμενος δεν τον αποζημίωσε. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη και κρίθηκε αξιόπιστος. Επιβάλλοντας την ποινή τετραετούς φυλάκισης στον 39χρονο, το δικαστήριο έλαβε υπόψη του ως βασικό επιβαρυντικό στοιχείο, εκτός από το μεγάλο χρηματικό ποσό που εξασφαλίστηκε με ψευδείς παραστάσεις, το γεγονός ότι για να εξαπατήσει τον παραπονούμενο ο καταδικασθείς προέβη σε ακόμα ένα σοβαρό αδίκημα, αυτό της πλαστογραφίας, παρουσιάζοντάς του ψευδή έγγραφα, τάχατες από την ΑΗΚ, για αδειοδότηση φωτοβολταϊκών πάρκων. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε ο δημόσιος κατήγορος Αντώνης Αντωνίου.