Παρά τα αυξημένα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 και την εφιαλτική κατάσταση που ζει η Ισπανία, ο προπονητής της Σοσιεδάδ, Ιμανόλ Αλγουαθίλ, ενημέρωσε τους παίκτες του για την πρόθεση του να επιστρέψουν στις προπονήσεις την προσεχή Τρίτη (14/4).
Όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, ο τεχνικός των Βάσκων ενημέρωσε τους παίκτες για την πρόθεσή του να αρχίσουν προπονήσεις ανά ζεύγη, με σαφείς οδηγίες ασφαλείας όπως εκγύμναση σε διαφορετικά γήπεδα, μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους στα αποδυτήρια, κλπ. Το παράδοξο, όμως, είναι ότι σε αντίθεση με τους γερμανικούς συλλόγους που επανήλθαν στο προπονητικό τους κέντρο, η κατάσταση του κορονοϊού στην Ισπανία μόνο υπό έλεγχο δεν έχει τεθεί, μετρώντας μέχρι σήμερα 16.353 νεκρούς από τον Covid-19.
Το κατά πόσο είναι εφικτό να υλοποιηθεί η επιθυμία του Αλγουαθίλ θα κριθεί εν πολλοίς από την τηλεδιάσκεψη των working group της Λίγκας, που θα δώσουν νέες οδηγίες στους συλλόγους για το πώς θα επιστρέψουν σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς.