Διπλό φονικό Ύψωνα: Νέα αναβολή της διαδικασίας – Δίκη εντός δίκης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΖΟΥΡΟΣ

Header Image

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ισχυρίζεται παράνομη σύλληψη - Αντικείμενο διαφωνίας ήταν το μαρτυρικό υλικό

Δεν προχώρησε ούτε και σήμερα η δικαστική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού σε σχέση με την υπόθεση του διπλού φονικού του Ύψωνα και την έναρξη δικής εντός δίκης. Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για διεξαγωγή δίκης εντός δίκης, σχετικά με το αν υπήρχε συγκατάθεση του πελάτη του, για τη διενέργεια δειγματοληψίας γενετικού υλικού (DNA) από ιατροδικαστή, ενόσω δεν τελούσε υπό σύλληψη.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ισχυρίζεται ότι η σύλληψη και κράτηση του πελάτη του, έγινε παράνομα αφού δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Δικαστήριο. Η θέση του δικηγόρου είναι ότι ο πελάτης του ήταν επί 4 ώρες στο ΤΑΕ Λεμεσού, χωρίς να είναι υπό σύλληψη.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ο 49χρονος και ο 54χρονος του διπλού φονικού που έχει διαπραχθεί στις 29 Ιουνίου 2023, με θύματα τον 44χρονο Μάριο Ονησιφόρου και τον 52χρονο, Μιχάλη Μιχαήλ, οδηγήθηκαν για άλλη μια φορά στο Κακουργιοδικείο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η είσοδος στην δικαστική αίθουσα ήταν ελεγχόμενη, ενώ η διαδικασία διεξήχθη στην παρουσία μελών της ΜΜΑΔ και του ΟΠΕ για λόγους ασφαλείας. 

Ζήτημα με το μαρτυρικό υλικό

Για άλλη μία δίκη, αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ της Κατηγορούσας Αρχής και των δικηγόρων των κατηγορουμένων ήταν το μαρτυρικό υλικό. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι δεν τους έχει παραδοθεί όλο και ότι απουσιάζουν σημαντικά τεκμήρια, ενώ από την άλλη πλευρά της η Κατηγορούσα Αρχή σημείωσε ότι παρέδωσε ότι έχει ζητηθεί, ακόμα και αν ήταν την τελευταία στιγμή. Το Δικαστήριο, ακούγοντας τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, συμφώνησε όπως δοθεί αναβολή προκειμένου να παραδοθεί ό,τι υπολείπεται, συμπεριλαμβανομένων και των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Μετά και τα όσα τέθηκαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, το Δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο στις 26 και 29 Μαρτίου 2024.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play