Συνεχίζεται η πτώση για το Bitcoin μετά το διάταγμα Τραμπ για το στρατηγικό απόθεμα – Απώλειες άνω του 5%

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Αναλυτές αναφέρουν, πάντως, ότι το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ αποτελεί βραχυπρόθεσμο πλήγμα κι ότι στο μέλλον κι άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και να δημιουργήσουν το δικό τους στρατηγικό απόθεμα.

Νέες απώλειες για το Bitcoin σήμερα Δευτέρα, καθώς η μεταβλητότητα στην τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο συνεχίζεται μετά την εκτελεστική εντολή που υπέγραψε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τη δημιουργία ενός στρατηγικού αποθέματος bitcoin για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 81.712 δολάρια, σημειώνοντας πτώση άνω του 5%, αλλά μακριά από τα προηγούμενα χαμηλά, στις 9:42 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, σύμφωνα με την Coin Metrics.

Το απόθεμα θα χρηματοδοτηθεί από νομίσματα που έχουν κατασχεθεί σε ποινικές και αστικές υποθέσεις κατάσχεσης και δεν υπάρχουν σχέδια για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αγοράσει περισσότερα bitcoin. Μετά την ανακοίνωση του στρατηγικού αποθεματικού την περασμένη Πέμπτη, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές απογοητεύτηκαν που δεν επρόκειτο για ένα πιο επιθετικό πρόγραμμα.

Οι τιμές άλλων κρυπτονομισμάτων υποχώρησαν επίσης τη Δευτέρα. Τo Ether και to XRP σημείωσαν πτώση περίπου 7,5% περίπου στις 9:43 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης.

Ορισμένοι επενδυτές, ωστόσο, δήλωσαν ότι η κίνηση για τη δημιουργία αποθεματικού ήταν ανοδική μακροπρόθεσμα.

«Πιστεύω απολύτως ότι η αγορά κάνει λάθος», δήλωσε ο Matt Hougan, επικεφαλής επενδύσεων στην Bitwise Asset Management, στo CNBC τη Δευτέρα. «Η αγορά είναι βραχυπρόθεσμα απογοητευμένη» που η κυβέρνηση δεν είπε ότι θα αρχίσει αμέσως να αποκτά 100.000 ή 200.000 bitcoin, πρόσθεσε.

Ο Hougan επισήμανε προς τα σχόλια στο X από τον White House Crypto and AI Czar David Sacks, ο οποίος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αναζητήσουν «δημοσιονομικά ουδέτερες στρατηγικές για την απόκτηση πρόσθετων bitcoin, υπό την προϋπόθεση ότι οι στρατηγικές αυτές δεν θα έχουν πρόσθετο κόστος για τους Αμερικανούς φορολογούμενους».

Πηγή: newmoney.gr

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play