Τις ξεκάθαρες θέσεις του Δημοκρατικού Εθνικού Κινήματος, αναπτύσσει στο ΠΟΛcast o επικεφαλής του κόμματος, Αντρέας Θεμιστοκλέους, ο οποίος κάνει ιστορική αναδρομή στους ηγέτες της Κύπρου, οι οποίοι δεν κατάφεραν να λύσουν το Κυπριακό.
Φιλοξενούμενος από τους δημοσιογράφους Άντρη Δανιήλ και Σταύρο Αντωνίου, ο κύριος Θεμιστοκλέους αναφέρεται στις κόκκινες γραμμές του στο Εθνικό ζήτημα, στην παιδεία και σε επιλογές στο κυβερνητικό σχήμα, για τις οποίες ο ίδιος υπήρξε αντίθετος.
Ταυτόχρονα, στέλνει μήνυμα στα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΔΗΣΥ και προσχώρησαν στο ΕΛΑΜ ότι θα το μετανιώσουν και αφήνει αιχμές για την αντιδημοκρατική στάση του Προέδρου του ΕΛΑΜ, αποκαλύπτοντας με ποιο τρόπο ο ίδιος βρέθηκε εκτός ΕΛΑΜ και γιατί κράτησε την έδρα.
Ο Αντρέας Θεμιστοκλέους απαντά στο αν θα συμμετείχε σε ένα πιθανό νέο κάλεσμα της κυβέρνησης και διευκρινίζει εξηγώντας, πως το ΔΕΚ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας. Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα παραδέχεται για την ταχύτητα και ότι, στόχος του είναι να αλλάξει τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους.







