Υλικά
5 παντζάρια καθαρισμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κλωνάρι μαντζουράνα
3 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
πασατέμπο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σος horseradish
150 ml φρέσκια κρέμα
2 κ.σ. ψιλοκομμένα horseradish
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε σχήμα της αρεσκείας μας.
- Σε ένα μπολ, ενώνουμε το ελαιόλαδο και το μέλι, με τη μαντζουράνα, και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Τοποθετούμε τα παντζάρια μέσα στο μείγμα και το αφήνουμε για 2 ώρες.
- Στη συνέχεια, τυλίγουμε τα κομμένα και μαριναρισμένα παντζάρια σε λαδόκολλα και ακολούθως σε αλουμινόχαρτο μαζί με τα υγρά τους (μαρινάδα)και τα βάζουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
- Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σος και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει το μείγμα μας για 30 λεπτά.
- Όταν τα παντζάρια είναι έτοιμα, αφαιρούμε τα «σκεπάσματά του», πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, πασατέμπο και σερβίρουμε με τη horseradish σος.
*Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η βετανίνη και η βουλγαξανθίνη (το αντιοξειδωτικό που δίνει στα παντζάρια το βαθύ κόκκινο χρώμα τους).
Καλή επιτυχία!