Μερίδες: 6 | Χρόνος: 3:15'
Υλικά
1 φακελάκι ζελέ ανανά
240 ml ζεστό νερό
150 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
400 γρ. γιαούρτι 10% λιπαρά
1 κονσέρβα ανανά, κομμένο σε μικρές μπουκιές
Για το σερβίρισμα: φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε το ζελέ μαζί με το ζεστό νερό και το διαλύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και προσθέτουμε τη σαντιγί.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε, βάζουμε σε φόρμα με τρύπα στη μέση και αφήνουμε στο ψυγείο να αρχίσει να σφίγγει για 30'.
Βήμα 3
Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τα κομμάτια ανανά. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και συνεχίζουμε την ψύξη για δυόμισι ώρες ακόμα.
Βήμα 4
Ξεφορμάρουμε το γλυκό αφού έχει σφίξει καλά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι.
Πηγή: cantina.protothema.gr