Αντιαρματικό για «κομμώτριες» - Σε απευθεία δίκη «Αλεξούι» και Ρούντολφ

Header Image

Οι συνήγοροι των δύο κατηγορούμενων έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους μέχρι τη δίκη, χαρακτηρίζοντας αντιφατικές τις καταθέσεις του «Γλύκα», με το δικαστήριο να επιφυλάσσει την απόφασή του για σήμερα

Αντιαρματικό, εκρηκτικές ύλες, απόπειρες φόνου, σχεδιασμός φονικών και παλιοί σημαντικοί μάρτυρες του εκ προμελέτης φόνου του Άντη Χατζηκωστή στις 11 Ιανουαρίου 2010, συνέθεσαν το μωσαϊκό της χθεσινής διαδικασίας του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου παρουσιάστηκαν οι ύποπτοι για την απόπειρα φόνου του Πανίκου Παναγιώτου άλλως «Γλύκα» και παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο που θα συνεδριάσει στις 5 Μαρτίου 2020. Πρόκειται για τους Αλέξη Μαυρομιχάλη 42 χρονών από τη Λευκωσία, γνωστό και ως «Αλεξούι» και τον Ντάντι Ρούντολφ 41 χρονών από τη Σλοβακία κάτοικο Λευκωσίας. Η απόφαση του δικαστηρίου κατά πόσο θα μείνουν υπό κράτηση μέχρι τη δίκη θα ανακοινωθεί σήμερα. Όπως είναι γνωστό η απόπειρα φόνου εναντίον του Παναγιώτου διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017 στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το διαμέρισμά του, αλλά μόλις στις 27 Ιανουαρίου 2020 το θύμα της απόπειρας κατήγγειλε τους Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ντάντι Ρούντολφ.

Η «κομμώτρια»

Το έναυσμα για να ακουστούν πράματα και θάματα στο δικαστήριο πυροδότησε η εισήγηση της εκπροσώπου της κατηγορούσας αρχής Έλενας Κληρίδου να τεθούν υπό κράτηση οι κατηγορούμενοι για την απόπειρα φόνου του Παναγιώτου, μέχρι τη δίκη τους στο Κακουργιοδικείο. Αμέσως αντέδρασαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Άντρος Πελεκάνος και Αντώνης Δημητρίου που έφεραν ένσταση για την κράτηση των πελατών τους, δηλώνοντας ο πρώτος ότι αποτελεί απώλεια του τεκμηρίου της αθωότητας η κράτηση του πελάτη του, και ο δεύτερος ότι ο παραπονούμενος αναγνώρισε σε φωτογραφία άλλο πρόσωπο ως τον φερόμενο δολοφόνο του.
Η κ. Κληρίδου ζήτησε την κράτηση των κατηγορουμένων γιατί υπάρχει πιθανότητα καταδίκης τους και, λόγω της αυστηρής ποινής που προνοείται για το αδίκημα της απόπειρας φόνου, υπάρχει δυνατότητα φυγοδικίας. Επίσης είπε πως οι κατηγορούμενοι αν αφεθούν ελεύθεροι μπορεί να επηρεάσουν μάρτυρες κατηγορίας. Ανακοίνωσε επίσης στο δικαστήριο ότι ο Ρούντολφ βρίσκεται υπό κράτηση στις φυλακές για άλλη απόπειρα φόνου. Από τα όσα επίσης είπε η κ. Κληρίδου προκύπτει πως ο Παναγιώτου έριξε την ευθύνη του εγκλήματος στην «κομμώτρια» αφού όπως ισχυρίζεται έτσι είναι το παρατσούκλι που έχει το «Αλεξούι». «Για όλα φταίει η κομμώτρια», ισχυρίστηκε ο παραπονούμενος.

Αντιφατικές καταθέσεις

Αγορεύοντας για να υποστηρίξει την ένστασή του στην έκδοση διατάγματος κράτησης των κατηγορουμένων ο κ. Πελεκάνος (δικηγόρος του Α. Μαυρομιχάλη), αφού υποστήριξε ότι η ελευθερία του ατόμου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, πρόσθεσε ότι ο παραπονούμενος το 2017 στις καταθέσεις του έλεγε άλλα και το 2020 άλλα σχετικά με το σε βάρος του αδίκημα. Παράλληλα ο συνήγορος ισχυρίστηκε ότι η Αστυνομία δεν διερεύνησε τους ισχυρισμούς του παραπονούμενου που είναι αντιφατικοί, ενώ από την όλη μαρτυρία ελλείπει το κίνητρο. Το 2017 ο παραπονούμενος υποστήριξε ότι το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον σκοτώσει ήταν Αλβανός, ενώ το 2020 λέει ότι ήταν Σλοβάκος. Ακόμα το 2017 έλεγε πως δεν ξέρει ποιος τον είχε πυροβολήσει, ακολούθως ότι γνωρίζει ποιος τον πυροβόλησε και μοιάζει με έναν Ρώσο με τον οποίο ήταν φίλοι στο facebook και μετέπειτα πως ήταν ένας κοντός και αξύριστος, «κοκκιναράς» στο πρόσωπο δίνοντας περιγραφή. Σε άλλη κατάθεση στην Αστυνομία που έδωσε το 2017 είπε πως δεν είχε προσέξει τα χαρακτηριστικά του, ενώ δεν είχε δεχθεί καμιά απειλή. Πριν τρία χρόνια εξάλλου δεν είχε αναφέρει τίποτε για τον Αλέξη Μαυρομιχάλη ως τον παρακινητή της απόπειρας φόνου.

Αναγνώρισε άλλον, ενώ έτρωγαν και έπιναν μαζί

Ο συνήγορος του Α. Μαυρομιχάλη είπε ακόμα πως στις 29 Νοεμβρίου 2017 ο παραπονούμενος είχε αναγνωρίσει σε φωτογραφία το πρόσωπο που τον πυροβόλησε με πέντε σφαίρες στο πρόσωπο, και μάλιστα υπέγραψε μονογράφοντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία, που ανήκε σε άλλο πρόσωπο και όχι στον Ρούντολφ. Ο συνήγορος σχολίασε στο σημείο αυτό ότι αν συλλαμβανόταν εκείνο τον καιρό το πρόσωπο που φαίνεται στη φωτογραφία ίσως σήμερα να βρισκόταν κατάδικος σε ισόβια στη φυλακή, αφού θα τον αναγνώριζε το ίδιο το θύμα. Ο παραπονούμενος, συνέχισε ο συνήγορος, για πρώτη φορά κατονομάζει τους δύο κατηγορούμενους στις 27 Ιανουαρίου 2020, όταν κάποιος αστυνομικός τον πληροφόρησε ότι κινδυνεύει και θα πρέπει να λάβει τα μέτρα του. Αποφάσισε λοιπόν να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία και να κατονομάσει τον Ρούντολφ ως το πρόσωπο που τον πυροβόλησε κατ’ εντολή του Μαυρομιχάλη. Στο μεταξύ τόσο ο παραπονούμενος όσο και ο Μαυρομιχάλης για τρία χρόνια ήταν φίλοι και έτρωγαν και έπιναν μαζί, ενώ συναντιούνταν σε καφετέριες και εστιατόρια. Ο παραπονούμενος ισχυρίστηκε ότι ο Φάνος Χατζηγεωργίου (μάρτυρας στην υπόθεση Χατζηκωστή) του είπε πως ο Μαυρομιχάλης του ζήτησε να «τελειώσει την κουβέντα», δηλαδή να σκοτώσει τον παραπονούμενο, αφού την πρώτη φορά (2017) δεν έγινε κατορθωτό. «Βρείτε μου» -είπε ο κ. Πελεκάνος- «αν υπάρχει τέτοιο πρόσωπο και αν υπάρχει έστω και ταυτότητα με αυτό το όνομα».

Στο ερώτημα απάντησε η κ. Κληρίδου, λέγοντας ότι το πρόσωπο αυτό είναι υπαρκτό και έχει και ταυτότητα και μάλιστα έχει τρεις υποθέσεις στις οποίες κατηγορείται σε αυτό το δικαστήριο. Από την πλευρά του ο συνήγορος του Ρούντολφ, Αντώνης Δημητρίου, καταχωρίζοντας την ένστασή του κατά της κράτησης του πελάτη του, ανέφερε πως αν η κράτηση ζητείται για να μην επηρεαστούν μάρτυρες και για φυγοδικία, αυτοί οι λόγοι δεν μπορεί να ευσταθούν, αφού για τρία χρόνια οι κατηγορούμενοι ήταν ελεύθεροι και δεν επιδίωξαν να επηρεάσουν κανέναν ούτε να διαφύγουν. Ο κ. Δημητρίου είπε ακόμα πως υπάρχει ανεξάρτητη μαρτυρία που απαλλάσσει τον πελάτη του από την απόπειρα φόνου του Παναγιώτου, καθώς ανεξάρτητος μάρτυρας, γείτονας της πολυκατοικίας όπου διαπράχθηκε το αδίκημα, έδωσε διαφορετική περιγραφή για το πρόσωπο που είδε να φεύγει από τον χώρο αφού το άτομο που είδε να φεύγει ήταν ψηλό, ενώ ο κατηγορούμενος είναι κοντός. Ο συνήγορος αποκάλυψε παράλληλα ότι ο Ζαβράντωνας (μάρτυρας στην υπόθεση Χατζηκωστή) είπε στον παραπονούμενο ότι ο τελευταίος αγόρασε αντιαρματικό για να σκοτώσει τον Μαυρομιχάλη και ότι ο Μαυρομιχάλης έβαλε τον Ρούντολφ να σκοτώσει τον Παναγιώτου.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play