Η δολοφονία μιας 25χρονης γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της συγκλονίζει την Ηγουμενίτσα, με την αστυνομική έρευνα να επιχειρεί πλέον να φωτίσει το πραγματικό κίνητρο και να εξακριβώσει εάν η επίθεση είχε προσχεδιαστεί.
Θύμα είναι η 25χρονη Πηνελόπη Ασημακοπούλου, βιολόγος από την Αθήνα, η οποία το τελευταίο διάστημα ζούσε στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, όπου εργαζόταν στον χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών. Η νεαρή γυναίκα είχε διατηρήσει σχέση με τον 27χρονο κατηγορούμενο, με τον οποίο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είχε χωρίσει περίπου έναν μήνα πριν από τη δολοφονία.
Το βράδυ της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 21:40, περιπατητής εντόπισε την 25χρονη χωρίς τις αισθήσεις της σε κιόσκι στον ποδηλατόδρομο της Ηγουμενίτσας και ειδοποίησε την Αστυνομία. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε τραυματισμένος και ο 27χρονος πρώην σύντροφός της.
Οι πρώτες πληροφορίες που έδωσε ο άνδρας στους αστυνομικούς έστρεφαν την έρευνα προς επίθεση από τρίτα πρόσωπα. Φέρεται να υποστήριξε ότι ο ίδιος και η 25χρονη είχαν δεχθεί επίθεση από αγνώστους με καλυμμένα χαρακτηριστικά, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για ισχυρισμό περί τεσσάρων «κουκουλοφόρων».
Η εκδοχή αυτή, ωστόσο, άρχισε σύντομα να καταρρέει. Οι αστυνομικοί εντόπισαν αντιφάσεις στα λεγόμενά του και, όσο προχωρούσε η έρευνα, οι υποψίες στράφηκαν στον ίδιο. Λίγες ώρες αργότερα ο 27χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι εκείνος είχε επιτεθεί στην πρώην σύντροφό του με μαχαίρι.
Στη συνέχεια υπέδειξε στις Αρχές το σημείο όπου είχε πετάξει το όπλο της επίθεσης. Το μαχαίρι εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, αποτελώντας πλέον βασικό τεκμήριο στη δικογραφία.
Η εικόνα από τα μέχρι στιγμής ιατροδικαστικά ευρήματα καταδεικνύει μια εξαιρετικά βίαιη επίθεση. Η 25χρονη έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, με τις έως τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο για περίπου δέκα πλήγματα σε διάφορα σημεία του σώματός της, μεταξύ άλλων στον λαιμό και την πλάτη. Έχει επίσης αναφερθεί αμυντικό τραύμα, στοιχείο που εξετάζεται σε σχέση με την προσπάθεια της νεαρής γυναίκας να προστατευθεί.
Ο 27χρονος έφερε και ο ίδιος τραύματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τα τραύματά του να ήταν αυτοπροκληθέντα.
Κρίσιμο κομμάτι της έρευνας αποτελεί πλέον το τι συνέβη πριν από τη συνάντηση των δύο. Ο κατηγορούμενος βρισκόταν στην Αθήνα και ταξίδεψε από το Αιγάλεω προς την Ηγουμενίτσα, όπου ζούσε και εργαζόταν η 25χρονη. Οι αστυνομικοί ερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες κανονίστηκε η συνάντησή τους, καθώς και γιατί ο 27χρονος είχε μαζί του το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια στην επίθεση.
Ο ίδιος φέρεται να επικαλείται οικονομικές διαφορές μεταξύ τους και καβγά που προηγήθηκε της δολοφονίας. Ωστόσο, οι πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί για τη συγκεκριμένη οικονομική διαφορά είναι αντιφατικές και οι Αρχές δεν έχουν καταλήξει ότι αυτή αποτελεί το πραγματικό κίνητρο.
Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα, οι κλήσεις και τα μηνύματα των δύο, προκειμένου να διαπιστωθεί τι είχε προηγηθεί τις ημέρες και τις ώρες πριν από το έγκλημα και κατά πόσο υπήρξε προσχεδιασμός. Μέχρι στιγμής, πάντως, το ενδεχόμενο προμελέτης διερευνάται και δεν έχει δικαστικά τεκμηριωθεί.
Ανακριτής και εισαγγελέας μετέβησαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 27χρονος και σε βάρος του απαγγέλθηκαν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο και ενδοοικογενειακή βία, καθώς και αδικήματα που αφορούν τη νομοθεσία περί όπλων. Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.
Η δολοφονία της Πηνελόπης έχει προκαλέσει έντονη συγκίνηση και οργή στην Ηγουμενίτσα, όπου οργανώνεται κινητοποίηση στη μνήμη της 25χρονης και ενάντια στην έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία.






