Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση χημικών αποβλήτων από εργοστάσιο Astrasol στα Λατσιά

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Το Τμήμα Περιβάλλοντος, σε συντονισμό με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, «πέτυχε την ασφαλή, ομαλή και ελεγχόμενη απομάκρυνση των αποβλήτων».

Oλοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης η απομάκρυνση 14 περίπου τόνων επικίνδυνων χημικών αποβλήτων από το εργοστάσιο Astrasol στα Λατσιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, οι εργασίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, και ολοκληρώθηκαν εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, σηματοδοτώντας το τέλος μιας μακροχρόνιας περιβαλλοντικής και κοινωνικής εκκρεμότητας.

Όπως αναφέρεται, η ολοκλήρωση των εργασιών ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των κατοίκων της περιοχής, που για χρόνια εξέφραζαν ανησυχίες για την ύπαρξη των επικίνδυνων χημικών αποβλήτων δίπλα από τα σπίτια τους.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος, σε συντονισμό με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, «πέτυχε την ασφαλή, ομαλή και ελεγχόμενη απομάκρυνση των αποβλήτων».

Τα απόβλητα, σημειώνεται, «μεταφέρθηκαν σε αδειοδοτημένη μονάδα διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων για κατάλληλη διαχείριση και τελική καταστροφή τους ακολουθώντας τα υψηλότερα πρότυπα περιβαλλοντικής προστασίας».

«Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, ασφάλειας και πλήρη συμμόρφωση με τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Δήμο Λατσιών - Γερίου, την Αστυνομία Κύπρου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών, συμπληρώνοντας πως ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους Λειτουργούς του Τμήματος, «οι οποίοι εργάστηκαν όλους αυτούς τους μήνες για να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε νομικά θέματα, να γίνει η επίπονη και συνάμα τεχνικά απαιτητική προετοιμασία της συλλογής και μεταφοράς των αποβλήτων με πρώτιστη έγνοια την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, καθώς και της συνεχούς επίβλεψης των εργασιών απομάκρυνσης των χημικών αποβλήτων».

«Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, επιβεβαιώνοντας ότι με θέληση, μεθοδικότητα, συντονισμό και συνεργασία μπορούν να αντιμετωπιστούν σοβαρές περιβαλλοντικές προκλήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play