Γάζα: Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Ράφα και τη Χαν Γιούνις σήμερα.

Ο Σαλάχ αλ Μπαρνταουίλ, ένα μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, σκοτώθηκε μετά από Ισραηλινό βομβαρδισμό στην περιοχή Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Η ανακοίνωση έγινε από αξιωματούχους της οργάνωσης, ενώ κάτοικοι έκαναν λόγο για κλιμάκωση της εξαήμερης στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ.

Νεκρή και η σύζυγος του Μπαρνταουίλ από το ίδιο πλήγμα

Μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στη Χαμάς μετέδωσαν ότι το αεροπορικό χτύπημα στη Χαν Γιούνις είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο Μπαρνταουίλ και η σύζυγός του. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από Ισραηλινούς αξιωματούχους. Ο Ταχέρ Αλ-Νόνο, σύμβουλος επικοινωνίας της ηγεσίας της Χαμάς, αναφέρθηκε στον θάνατο του Μπαρνταουίλ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ύστερα από δύο μήνες σχετικής ηρεμίας στον πόλεμο που ξέσπασε πριν από 17 μήνες οι κάτοικοι της Γάζας προσπαθούσαν πάλι να γλιτώσουν τη ζωή τους αφού το Ισραήλ ουσιαστικά εγκατέλειψε την εκεχειρία, εξαπολύοντας την Τρίτη νέα αεροπορική και χερσαία επίθεση κατά της Χαμάς.

Εκρήξεις ακούγονταν στη βόρεια, κεντρική και νότια Λωρίδα της Γάζας νωρίς σήμερα, καθώς ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν αρκετούς στόχους σε αυτές τις περιοχές, με αυτόπτες μάρτυρες να δηλώνουν ότι πρόκειται για κλιμάκωση της επίθεσης που ξεκίνησε την Τρίτη.

Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα σήμερα

Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Ράφα και τη Χαν Γιούνις σήμερα, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιτσάι Αντραΐ εξέδωσε μέσω της πλατφόρμας Χ προειδοποίηση για απομάκρυνση των κατοίκων στη γειτονιά Τελ Αλ-Σουλτάν στη δυτική Ράφα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, λέγοντας ότι ο στρατός εξαπολύει επίθεση εκεί για να εξαλείψει «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Σε ανακοίνωση, η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δολοφόνησε τον Μπαρνταουίλ, ο οποίος προσευχόταν μαζί με τη σύζυγό του όταν ισραηλινός πύραυλος χτύπησε τη σκηνή στην οποία καταφύγει στη Χαν Γιούνις. «Το αίμα του, αυτό της συζύγου του και των μαρτύρων, θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τη μάχη της απελευθέρωσης και της ανεξαρτησίας. Ο εγκληματίας εχθρός δεν θα κάμψει την αποφασιστικότητα και τη βούλησή μας», δήλωσε η οργάνωση.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι βασικός στόχος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας είναι να καταστραφεί η Χαμάς ως πολιτική και στρατιωτική δύναμη. Αφού διέταξε την επανέναρξη των μαζικών αεροπορικών βομβαρδισμών στον παλαιστινιακό θύλακα την Τρίτη, είπε πως στόχος είναι να αναγκαστεί το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους που συνεχίζει να κρατά. Ο de facto επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας Αϊσάμ Ανταλίς και ο υπουργός Εσωτερικών Μαχμούντ Αμπού Ουάτφα ήταν ανάμεσα στα θύματα των βομβαρδισμών της Τρίτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play