Ποιο Ντουμπάι; Σε αυτή τη χώρα της Μέσης Ανατολής συρρέουν οι νέοι για καλύτερους μισθούς

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button
Header Image
Τα social media έχουν γεμίσει με εικόνες δασκάλων που επιδεικνύουν την εξωτική ζωή σε Ντουμπάι, Μέση Ανατολή, Άπω Ανατολή και Αυστραλία.

Το πλούσιο σε πετρέλαιο Κατάρ, το οποίο πέρασε πάνω από 50 χρόνια υπό βρετανική κυριαρχία τον 20ό αιώνα, είναι πλέον μια ανεξάρτητη χώρα που προσελκύει νέους να ζήσουν και να εργαστούν εκεί με τους δικούς της όρους.

Πολλοί νεαροί επαγγελματίες που μετακομίζουν στο Κατάρ, κυρίως στην πρωτεύουσα Ντόχα, μοιράζονται ενθουσιασμένοι τις εμπειρίες τους και τα οφέλη που απολαμβάνουν, όπως μισθούς χωρίς φορολογία και χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, που τους επιτρέπουν να αφήνουν αυτοκίνητα και σπίτια ξεκλείδωτα.

Στο TikTok κυκλοφορούν πολλά βίντεο που εξυμνούν τα θετικά της ζωής στο Κατάρ, μια χώρα με πληθυσμό 2,6 εκατ., από τους οποίους μόνο 313.000 είναι Καταριανοί πολίτες. Αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που πολλοί εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το γειτονικό Ντουμπάι, με αποτέλεσμα το Κατάρ να αναδεικνύεται ως νέα εναλλακτική για επαγγελματική και προσωπική εγκατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας να αποτελείται πλέον από εξόριστους και μετανάστες εργαζόμενους.Παρά τη θετική εικόνα που προβάλλεται από ορισμένους, οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν εκφράσει ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο το Κατάρ αντιμετωπίζει φτωχούς μετανάστες από αναπτυσσόμενες χώρες.

Παρόλα αυτά, η φιλο-Καταριανή προώθηση φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες, όπως εκπαιδευτικοί, σχεδιαστές μόδας και ειδικοί στην πληροφορική, ενθαρρύνουν συμπατριώτες τους να μετακομίσουν στο Κατάρ.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της χώρας που αναφέρουν είναι:

  • Μισθοί χωρίς φορολογία
  • Χαμηλότερες τιμές σε ακίνητα και καταναλωτικά αγαθά
  • Εξαιρετική υγειονομική περίθαλψη

Να σημειωθεί ότι περίπου το 80% του πληθυσμού του Κατάρ ζει στην πρωτεύουσα Ντόχα, η οποία αποτελεί το βασικό κέντρο ζωής για τους περισσότερους κατοίκους και expats.

Η ζωή στο Κατάρ συνεχίζει να προσελκύει νέους, ιδιαίτερα λόγω των υψηλών αφορολόγητων αποδοχών, της ηλιοφάνειας και των χαμηλότερων τιμών σε αρκετά αγαθά. Πολλοί expats μοιράζονται στο TikTok την καθημερινότητά τους εκεί, αναδεικνύοντας τα θετικά της μετανάστευσης στη Ντόχα.

 

@thisisrobynmarie Do it! It’s the best thing you will ever do🥹✨ #livingabroad #leavingtheuk #livinginqatar #expatlife ♬ som original - Rick

 

Η Iqra Inspire, μια δασκάλα και TikToker που μετακόμισε από το Λονδίνο στο Κατάρ δημοσίευσε ένα βίντεο με τίτλο: «5 πράγματα που με σόκαραν στο Κατάρ ως Βρετανίδα expat». Στο βίντεο αναφέρει ότι της άρεσε η καθαριότητα και η ασφάλεια, ενώ στα αρνητικά ανέφερε την ακραία ζέστη που έφτανε και τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Τα social media έχουν γεμίσει με εικόνες δασκάλων που επιδεικνύουν την εξωτική ζωή σε Ντουμπάι, Μέση Ανατολή, Άπω Ανατολή και Αυστραλία.

@iqra.inspire 5 things that shocked me about Qatar as a British Expat ✈️ 🇶🇦📍 #doha #dayinthelife #teacher #expat #londoner #blogger #qatar #dohaqatarlife #middleeast #london #doha2024 #expatlife #expatdoha #dohaliving #dohainstagram #britishexpat #dohavlog #minivlog #expattips #dohaexpat #dohaexpats #fyp #foryoupage ♬ original sound - iqra.inspire

 

Όπως προκύπτει από τα social media, δεν είναι μόνο οι δάσκαλοι. Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες διαφόρων κλάδων — όπως IT, σχεδιαστές, μηχανικοί — εξετάζουν πλέον τη ζωή στο Κατάρ και τη Μέση Ανατολή ως ευκαιρία για οικονομική και προσωπική αναβάθμιση.

iefimerida.gr

 

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.