«Θα το μετανιώσετε»: Η πρώτη επίσημη αντίδραση του Ιράν - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

«Η στρατιωτική επιθετικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον του Ιράν συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν

Το μήνυμα ότι οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι «απολύτως έτοιμες να υπερασπιστούν τη χώρα και θα κάνουν τους επιτιθέμενους να μετανιώσουν τις πράξεις τους» στέλνει το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, στην πρώτη επίσημη αντίδραση της χώρας στις επιθέσεις που δέχθηκε από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, οι ισραηλινές επιθέσεις στοχοποίησαν την «εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία» της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών υποδομών και των μη στρατιωτικών τοποθεσιών σε διάφορες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημη κήρυξη πολέμου στο Ιράν από τις ΗΠΑ - «Θα εκδικηθούμε» διαμηνύει η Τεχεράνη

Το διάγγελμα Τραμπ: Θα ισοπεδώσουμε τη βιομηχανία πυραύλων τους, δεν θα αποκτήσουν ποτέ πυρηνικά (βίντεο)

Διάγγελμα Νετανιάχου: Δεν θα επιτρέψουμε στο καθεστώς του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά - H επιχείρηση ονομάζεται «o βρυχηθμός του λιονταριού»

Ισραηλινά ΜΜΕ: Το Ισραήλ σκότωσε τον αρχιστράτηγο του ιρανικού στρατού, Αμίρ Χαταμί

«Παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

«Η στρατιωτική επιθετικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον του Ιράν συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρεί αυτή την επιθετικότητα σαφή παραβίαση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας και τονίζει ότι διατηρεί το νόμιμο δικαίωμά της να απαντήσει αποφασιστικά», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Έχουμε δείξει υπομονή - Θα μετανιώσετε»

«Το ιρανικό έθνος έχει επιδείξει υπομονή και αυτοσυγκράτηση για να αποτρέψει την κλιμάκωση και να διατηρήσει την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρει, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι «πλήρως έτοιμες να υπερασπιστούν τη χώρα και θα κάνουν τους επιτιθέμενους να μετανιώσουν για τις πράξεις τους».

Οι επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ ήταν ένα «σαφής παράδειγμα ένοπλης επιθετικότητας» και επικαλέστηκε το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το δικαίωμα του Ιράν στην αυτοάμυνα» υπογραμμίζει.

«Η ιστορία δείχνει ότι οι Ιρανοί δεν έχουν παραδοθεί ποτέ στην επιθετικότητα. Και αυτή τη φορά, η απάντηση του Ιράν θα είναι αποφασιστική και οι επιτιθέμενοι θα μετανιώσουν για τις εχθρικές τους ενέργειες» επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Πηγή: cnn.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα