Με οριακή πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Τετάρτη

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 243,34 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,04%

Με οριακή πτώση ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 243,34 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,04%. 

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 147,19 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,03%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε €445.398,29

Αναφορικά με τους επιμέρους δείκτες, η Κύρια Αγορά κατέγραψε πτώση 0,06%. Αντίθετα, οι Επενδυτικές κατέγραψαν άνοδο κατά 0,31%, η Εναλλακτική Αγορά σημείωσε άνοδο επίσης 0,31% και τα Ξενοδοχεία κατά 3,80%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου με όγκο 251.868,52 ευρώ (τιμή κλεισίματος €6,02 - πτώση 0,33%), ακολουθούμενη από τη μετοχή της Net Ubfi με €70.000 (τιμή κλεισίματος €1,15 - χωρίς μεταβολή), τη μετοχή της Φρου-Φρου με €37.565,20 (τιμή κλεισίματος €0,45 - πτώση 2,17%), τη μετοχή της Δήμητρα Επενδυτική με 35.090,81 ευρώ (τιμή κλεισίματος €1,60 - άνοδος 0,31%), και τη μετοχή της Cyprus Cement Public Company Ltd με όγκο 11.204,66 ευρώ (τιμή κλεισίματος €0,945 - πτώση 2,07%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 10 κινήθηκαν ανοδικά, 10 πτωτικά και 5 χωρίς μεταβολή. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 152.

Εξάλλου, το ΧΑΚ ανακοίνωσε ότι από τις 4 Ιουνίου 2025 θα καταχωρηθεί στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών (ΚΑΜ) το μητρώο ομολόγων της εταιρείας HD INSURANCE PLC (Αρ. Εγγραφής HE289025, ISIN: CY0241190319), για τήρηση ως Μη-Εισηγμένο Μητρώο.

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου, οποιαδήποτε μεταβίβαση, ενεχυρίαση, αποδέσμευση ή άλλη επιβάρυνση, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πράξη που αφορά τα εν λόγω ομόλογα, καταχωρίζεται υποχρεωτικά στο ΚΑΜ.

Βάσει των όρων έκδοσης τους, τα ομόλογα είναι ελεύθερα μεταβιβάσιμα ως εκ τούτου επιτρέπεται η εκτέλεση Εντολών Διακανονισμού εκτός Οργανωμένης Αγοράς (OTC-συναλλαγές).

Σημειώνεται ότι η εταιρεία HD INSURANCE PLC έχει ήδη υποβάλει αίτηση για εισαγωγή των Ομολόγων αυτών στην ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ, η οποία εξετάζεται.

Με την εν λόγω καταχώριση, ο συνολικός αριθμός των Μη-Εισηγμένων Μητρώων που τηρούνται στο ΚΑΜ ανέρχεται πλέον σε 51.

Πηγή: ΧΑΚ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play