Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στο τζαμί Κοιλανίου, στην επαρχία Λεμεσού, και στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στον Παλαιόσοφο της επαρχίας Κερύνειας, σύμφωνα με τον συμπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Σώτο Κτωρή.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κτωρής ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τζαμί Κοιλανίου, ένα από τα παλαιότερα της επαρχίας Λεμεσού.
«Η συντήρηση του τζαμιού στο Κοιλάνι διατηρεί ζωντανή την προσδοκία ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά μπορεί να γεφυρώσει το παρελθόν με το μέλλον της Κύπρου, χτίζοντας δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους αυτού του τόπου».
Όπως σημείωσε, το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιήθηκε υπό την τεχνική καθοδήγηση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP).
Σε άλλες αναρτήσεις του, ο κ. Κτωρής ανακοίνωσε επίσης την έναρξη των εργασιών συντήρησης στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, στην ομώνυμη κοινότητα της επαρχίας Κερύνειας.
Παράλληλα, γνωστοποίησε την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στον Παλαιόσοφο, επίσης στην επαρχία Κερύνειας.
Τα έργα υλοποιήθηκαν με την οικονομική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την καθοδήγηση του UNDP.
Πηγή: ΚΥΠΕ







