Άνοδο σχεδόν 1,2 % σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αμυντικές μετοχές το πρωί της Τετάρτης 25/6, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η ετήσια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός δείκτης Stoxx Aerospace and Defense σημείωσε για τελευταία φορά άνοδο περίπου 1,2%. Από την αρχή του έτους, ο δείκτης έχει κερδίσει σχεδόν 50%.
Το πρωί της Τετάρτης, οι κορυφαίοι παίκτες του ευρωπαϊκού αμυντικού κλάδου ήταν ο βρετανικός γίγαντας της μηχανικής Babcock International, με άνοδο 12%, η ιταλική αεροδιαστημική εταιρεία Avio, η οποία κέρδισε 2,5%, και η γερμανική Renk, με άνοδο 2%.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα 32 κράτη μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας, με εξαίρεση την Ισπανία, φέρονται να έχουν συμφωνήσει να αυξήσουν τον στόχο των αμυντικών τους δαπανών στο 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.
Πηγή: cnn.gr