Υποχώρησε στην πίεση των σωματείων ο Πρόεδρος - Τους δίνει άλλη μια ευκαιρία

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Header Image
Οι πρόεδροι των ομάδων ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα, Ανόρθωσης, ΑΕΛ και Εθνικού Άχνας πέρασαν χθες το κατώφλι του ΥΠΟΙΚ για να συναντήσουν τον έφορο Φορολογίας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα έχουν άλλη μια ευκαιρία. Έλαβαν διαβεβαιώσεις από το Προεδρικό.

Η χθεσινή συνάντηση των προέδρων των ποδοσφαιρικών σωματείων - εταιρειών ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα, Ανόρθωσης, ΑΕΛ και Εθνικού Άχνας με τον έφορο Φορολογίας, Σωτήρη Μαρκίδη, στην παρουσία, μάλιστα, του προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα, είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς τα εν λόγω σωματεία έχουν εξασφαλίσει, ήδη, διαβεβαιώσεις από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι, θα έχουν άλλη μια ευκαιρία για να διευθετήσουν τις καθυστερημένες δόσεις τους για οφειλές προς το κράτος με δόσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη σε παράγοντες του ποδοσφαίρου μετά τις δημόσιες απειλές των οργανωμένων οπαδών του ΑΠΟΕΛ ότι, αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία του θητεία.  

Η πρόταση των σωματείων

Οι πρόεδροι των πέντε σωματείων πρότειναν στον έφορο Φορολογίας όπως καταβάλουν εφάπαξ το 1/3 των καθυστερημένων δόσεών τους και το υπόλοιπο ποσό με δόσεις προκειμένου να επανενταχθούν στο κρατικό σχέδιο για αποπληρωμή των οφειλών τους με δόσεις. Εξέλιξη που θα τους επιτρέψει, αφενός, να λαμβάνουν την ετήσια κρατική χορηγία από το στοίχημα και αφετέρου, να συνεχίσουν να αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, δήλωσε χθες εξερχόμενος από τη συνάντηση ότι, θα περιμένουν την απάντηση του εφόρου Φορολογίας τις αμέσως επόμενες ημέρες, αν και ο ίδιος γνωρίζει την απάντηση, όπως και ο κ. Κούμας που τους συνόδευσε. Καθηκόντως, ο έφορος Φορολογίας θα ενημερώσει τον πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό, ο οποίος θα του δώσει οδηγίες για το πώς θα ενεργήσει. 

 

 Οι καθυστερημένες δόσεις

Οι καθυστερημένες δόσεις των πέντε ομάδων που δεν καταβλήθηκαν προς εξόφληση των οφειλών τους προς το κράτος έχουν ως εξής: ΑΠΟΕΛ - €666.800, ΑΕΛ - €683.200, Απόλλωνας - €1 εκατ., Ανόρθωση - €188.000 και Εθνικός Άχνας - €100.000.

 

Η αντίδραση της Ομόνοιας

Το μέλος του δ.σ. της εταιρείας Ομόνοιας Ποδόσφαιρο, Μάριος Αργυρίδης, μετέβη χθες στο ΥΠΟΚ ζητώντας να συμμετάσχει στη συνάντηση ως παρατηρητής. Γεγονός, που προκάλεσε την αντίδραση των προέδρων των υπολοίπων σωματείων με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποχωρήσει.  

Λίγες ώρες αργότερα, ο σύλλογος της Λευκωσίας απέστειλε επιστολή στον έφορο Φορολογίας ζητώντας ενημέρωση για το τι διαμείφθηκε στη συνάντηση. Κατάγγειλε την ΚΟΠ για πράξεις πίσω από την πλάτη του σωματείου και απαίτησε από τον έφορο Φορολογίας ίση μεταχείριση για όλα τα σωματεία.

Η Ομόνοια Λευκωσίας συγκαταλέγεται στις ομάδες που καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις τους προς το κράτος για εξόφληση των οφειλών της.  

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play