Το κείμενο γράφτηκε πρωί Τρίτης, μερικές ώρες πριν ληφθεί η απόφαση για «κανονική» -ή όχι- επαναλειτουργία της Βουλής. Ένα θέμα το οποίο δεν φαντάζομαι να συγκαταλέγεται στις πλέον αγωνιώδεις των ανησυχιών σας. Ούτε και εμένα, ομολογώ. Εξ ου και δεν είναι αυτό το θέμα της Στήλης σήμερα.
Άλλωστε, η «κανονική» λειτουργία αυτής της Βουλής ούτε στο επίπεδο της μερικής απασχόλησης των άλλων, δεν φτάνει. Όσα δεν καταλαβαίνουμε από τη φλυαρία και τα ρεζιλίκια του προέδρου της και άλλων αστεριών που έχουμε αφήσει να εκλεγούν από εκείνους που ψηφίζουν, και όσα δεν πιάνουμε με τις απανωτές αναβολές, τα εμπεδώνουμε στο τέλος της «σεζόν» με τον όγκο της δουλειάς που έχει μαζευτεί.
Που δεν έχει διεκπεραιωθεί καλύτερα. Το βουνό των νομοσχεδίων εγκρίνεται διά συνοπτικών διαδικασιών, παρά τις προειδοποιήσεις της Νομικής Υπηρεσίας και μερικούς μήνες μετά και αφού το Ανώτατο αναγκάζεται να τρώει τον πολύτιμο χρόνο του για να εξετάζει προσφυγές, πέφτουν το ένα μετά το άλλο, λόγω κενών και αντισυνταγματικότητας. Με τεράστιο κόστος για το κράτος. Κράτος; Αυτό το κάτι μας, anyway.
Διαβάστε περισσότερα στο ΠΟΛΙΤΗΣ PREMIUM
Τα χτηνά τζαι τα ονόματα

Tags
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.