Συνωμοσία στημένη από την τουρκική «πρεσβεία», βλέπει ο Ελτζίλ - Διαμηνύει ότι «δεν θα φιμώσετε τους Κύπριους»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Header Image

Σηκώνει το γάντι βγαίνει ο Τ/κ δάσκαλος και συνδικαλιστής, Σενέρ Ελτζίλ και δείχνει «οργανωμένο σχέδιο συνομωσίας» από πλευράς τουρκικής «πρεσβείας» για το θέμα των εναντίον του κατηγοριών σε σχέση και με τους 5 Ε/κ συλληφθέντες στα κατεχόμενα

Του Θανάση Αθανασίου 


Στην αντεπίθεση βγαίνει ο Τ/κ δάσκαλος και συνδικαλιστής, Σενέρ Ελτζίλ, μετά τις εναντίον του κατηγορίες περί «πώλησης» 20 στρεμμάτων ελληνοκυπριακής γης στα κατεχόμενα, κάνοντας λόγο για «στημένη συνωμοσία» με πολιτικά κίνητρα, από πλευράς τουρκικής «πρεσβείας» στην κατεχόμενη Λευκωσία. 

Η επίθεση εναντίον του Ελτζίλ ήρθε λίγες μέρες αφότου προσφέρθηκε να καταβάλει εγγύηση για την αποφυλάκιση των πέντε Ελληνοκυπρίων που τελούν υπό κράτηση στο ψευδοκράτος. «Οργάνωσαν μια συνωμοσία εναντίον μου και δημοσίευσαν ανυπόστατες κατηγορίες ότι πούλησα ε/κ γη στον Αϊκούτ. Πρόκειται για ανοησίες», δήλωσε στον «Πολίτη», τονίζοντας ότι στοχοποιείται επειδή στάθηκε αλληλέγγυος. «Δεν θέλουν οι Κύπριοι να βοηθούν ο ένας τον άλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, η τ/κ ιστοσελίδα «Γκιϊνίκ» δημοσίευσε έγγραφο που φέρεται να δείχνει πώληση 20 στρεμμάτων γης στην εταιρεία Duminka Construction Ltd, με την υπογραφή του Ελτζίλ. Η συναλλαγή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγινε το 2021 στην κατεχόμενη Ακανθού και η αξία της φτάνει τις 1.417.500 στερλίνες. Παράλληλα, γίνεται λόγος για δεύτερο τεμάχιο αξίας 180.000 στερλινών, το οποίο «φέρεται» να έχει επίσης τεθεί προς πώληση από τον ίδιο. Το δημοσίευμα συνδέει εμμέσως την υπόθεση αυτή με τη σύλληψη ενός εκ των Ελληνοκυπρίων, υποστηρίζοντας ότι είχε προηγουμένως καταθέσει αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» και ότι βρέθηκε στην περιοχή για επιθεώρηση, πριν συλληφθεί.

Σηκώνοντας το γάντι, ο Τ/κ δάσκαλος Σενέρ Ελτζίλ, απέρριψε κατηγορηματικά τις καταγγελίες, τονίζοντας ότι ο ίδιος βρέθηκε στο στόχαστρο από το κατοχικό καθεστώς και από την «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, μετά την εκφρασθείσα πρόθεση του να πληρώσει την εγγύηση για τους πέντε Ε/κ που συνεχίζουν να τελούν υπό σύλληψη στο ψευδοκράτος. 

«Οργάνωσαν μια συνωμοσία εναντίον μου και δημοσίευσαν ανυπόστατες κατηγορίες ότι πούλησα στον Αϊκούτ ε/κ γη. Πρόκειται για ανοησίες. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα σε βάρος μου. Η ενέργεια αυτή οργανώθηκε από την τουρκική πρεσβεία στα κατεχόμενα. Κάποιοι δεν θέλουν οι Κύπριοι να βοηθούν ο ένας τον άλλον. Κάποιοι είναι ξεκάθαρα εναντίον των Κυπρίων», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Π», ο Σενέρ Ελτζίλ και έστειλε το μήνυμα ότι «δεν θα φιμώσετε τους Κύπριους»

Πάντως, ο Τ/κ δάσκαλος Σενέρ Ελτζίλ, τιμημένος το 2016 με το «Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη» για τη δράση του υπέρ της επαναπροσέγγισης, διεμήνυσε ότι έχει ήδη προσφύγει στη «δικαιοσύνη» εναντίον των εν λόγω κατηγοριών, τις οποίες χαρακτηρίζει «ψευδείς», απορρίπτοντας κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι έχει οικονομικές σχέσεις με τους «κατηγορούμενους».

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα