Ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ότι από τη νέα σχολική χρονιά, η χρήση κινητών τηλεφώνων εντός των σχολικών χώρων απαγορεύεται αυστηρά.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι οι μαθητές που παραβιάζουν τον κανόνα θα αντιμετωπίζουν ποινές, με αποβολή μιας ημέρας για απλή κατοχή ή χρήση κινητού. Ειδικότερα, η βιντεοσκόπηση άλλων μαθητών, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες στιγμές, θα έχει ως συνέπεια την αλλαγή σχολείου για τον υπαίτιο. Η νέα πολιτική αποσκοπεί στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της χρήσης κινητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, διευκρίνισε ο κ. Πιερρακάκης.
«Βλέπουμε ότι έχει αυξηθεί ουσιαστικά το μπούλινγκ στα σχολεία. Άπαξ και βιντεοσκοπηθεί ένα παιδί σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή του, όπως έχει προκύψει σε περιστατικά τα οποία έχουν έρθει στην προσοχή μας, μαθητής ή μαθήτρια που βιντεοσκοπεί, θα αλλάζει σχολείο», είπε.
Για την αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι οι γονείς θα πρέπει να καλύπτουν το κόστος, αλλιώς η οφειλή θα περνά στην εφορία. Ο καταλογισμός ζημιών θα ξεκινά από τον σύλλογο διδασκόντων και θα περιλαμβάνει τον Δήμο.