Στους δρόμους η Πέγεια: Μαζική κινητοποίηση πολιτών για τα δικαιώματα και τις περιουσίες τους

ΚΙΚΗ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ

Header Image

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία της Βρύσης των Πεγειώτισσων, με ώρα προσέλευσης τις 19:30, με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα προς τους δημότες της Πέγειας, αλλά και προς όλους όσοι διατηρούν ιδιοκτησία ή γη στην περιοχή.

Σε μαζική και ειρηνική κινητοποίηση καλούν τους πολίτες οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται για τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2026, στην Πέγεια.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία της Βρύσης των Πεγειώτισσων, με ώρα προσέλευσης τις 19:30, με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα προς τους δημότες της Πέγειας, αλλά και προς όλους όσοι διατηρούν ιδιοκτησία ή γη στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή, στόχος της κινητοποίησης είναι να αναδειχθούν ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και να μεταφερθούν δημόσια οι ανησυχίες και τα αιτήματα των πολιτών προς τις αρμόδιες αρχές.

«Δεν ζητούμε τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο να ακουστεί η φωνή μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές, οι οποίοι κάνουν λόγο για μια οργανωμένη και ειρηνική προσπάθεια διεκδίκησης των δικαιωμάτων των πολιτών.

Το κάλεσμα αφορά, όπως αναφέρεται, όχι μόνο τους κατοίκους και δημότες της Πέγειας, αλλά και κάθε πολίτη που διαθέτει περιουσία ή ακόμη και μικρό τεμάχιο γης στην περιοχή και επιθυμεί να εκφράσει τη θέση και τις ανησυχίες του.

Οι διοργανωτές ζητούν μαζική συμμετοχή, επιδιώκοντας να σταλεί ένα ξεκάθαρο και ειρηνικό μήνυμα προς τους αρμόδιους φορείς.

Όπως σημειώνουν, η παρουσία των πολιτών θεωρείται καθοριστικής σημασίας, καθώς η κινητοποίηση αποτελεί ευκαιρία να τεθούν τα ζητήματα που τους απασχολούν ενώπιον της κοινής γνώμης. Η κινητοποίηση της Δευτέρας αναμένεται, ως εκ τούτου, να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια των κατοίκων και ιδιοκτητών γης της περιοχής να αναδείξουν δημόσια τα ζητήματα που θεωρούν ότι τους αφορούν άμεσα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν Νεόφυτος Χαραλάμπους – 99 45 98 00 Πελαγία Χαραλάμπους – 99 78 61 65 Email: ligiakoula@gmail.com

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα